Ökoturisztikai központtá alakul a kajakház

A napokban kezdődött el az Öreg-tó partján álló, kajakház néven ismert épület átépítése. A projekt során ökoturisztikai központot alakítanak ki a telken, s a csatlakozó kerékpárutakat is felújítják, valamint tematikus turisztikai fejlesztéseket hajtanak végre. A tervek szerint a háromszintes épületben továbbra is működik a kajakosok „főhadiszállása”, de helyet kap benne a kerékpáros, bakancsos és gyalogos turistákat kiszolgáló rész is.

 

Horváth Zoltán, a Tatai Városkapu Zrt. munkatársa, projektmenedzser tájékoztatott, hogy többféle funkciót valósítanak meg az épületben.

- Információs és oktató központ, turisztikai kellékbolt, elsősegélynyújtó hely is elhelyezésre kerül itt. De lesz kerékpárkölcsönző és szerviz, hajókat és csónakokat lehet majd bérbe venni. Erdei iskolai feladatokat is ellátnak majd a helyszínen a tatai környezeti és művészeti értékek bemutatásával. Ugyanakkor a tatai fesztiválok kiszolgáló-központjaként is szolgál az épület a jövőben és ami országos szinten egyedülálló: az esélyegyenlőség megteremtése érdekében a fogyatékos és kerekes székes személyek számára is nyújtunk sport- és turisztikai szolgáltatásokat – mondta el Horváth Zoltán.

 

A KDOP-2.1.1/B-09.2010-0002 számú projekt során felújítják az Öreg-tó észak-keleti oldalán meglévő kerékpárutat az Által-ér völgyi kerékpárúttal való összeköttetés érdekében.

- Szeretnénk országos vagy akár nemzetközi hírnévre szert tenni a központ kialakításával – hangsúlyozta Horváth Zoltán.

 

A tervek szerint a következő idegenforgalmi szezonban már a tataiak és az ide látogatók is részesülhetnek a központ szolgáltatásaiból.