Aszfaltozzák a kerékpárutat

Látványos aszfaltozási munkák kezdődtek az Által-ér völgyi kerékpárút tatai szakaszán. A Fáklya úttól a Derítő-tóig közel 900 méteren fejezik be a munkálatokat. Október 29-ére ígérik a teljes szakasz elkészültét, november 5-étől pedig bárki használatba veheti a kerékpárutat.

 

A helyszínen bejárást tartott Horváthy Lóránt alpolgármester a kivitelező cég képviselőjével, Fekete Gyulával és a pályázat koordinátoraival együtt.

A kerékpárút építése hónapokkal ezelőtt megkezdődött, de váratlan akadályok miatt egy időre fel kellett függeszteni a munkát. Március 5-én írták alá a vállalkozási szerződést, de időközben probléma merült fel, s talajstabilizálási munkálatokat is végezni kellett a terepen. Ennek az eljárásrendjét és a közbeszerzés hivatalos útját is ki kellett várni a folytatással. Az eltelt idő a projekt megvalósulási határidejét is módosítani kellett – tájékoztatott Lakos Zsuzsanna projektkoordinátor. A kivitelező cég képviseletében Fekete Gyula elmondta, hogy jelenleg ötven-hatvan ember dolgozik gőzerővel az út építésén. - Október 29-ére szeretnénk kompletten elkészíteni az utat, hogy a hatóság megkezdhesse a használatba vételi engedély kiadását. Ahogy ez megtörténik, akkor hivatalosan is igénybe lehet venni az utat – emelte ki Fekete Gyula.