Siker a rangadón

Végig kiélezett küzdelemben 21-19-es győzelmet aratott a Tatai AC férfi kézilabda csapata hazai pályán a Pécs ellen az NBI/B Nyugati csoportjának 23.fordulójában, szombaton. A TAC sorrendben negyedik győzelmét aratta és továbbra is versenyben van a dobogóért.

 

Ősszel a Tatai AC 33-27-re győzött idegenben, a Magyar Kupában azonban a Pécs jutott tovább a két együttes versengéséből. A forduló előtt a TAC a harmadik, a Pécs az ötödik helyen állt. Az első percektől kezdve tempós, az osztály színvonalát meghaladó találkozót láthattak a nézők. Mindkét együttes alaposan megszervezte a védelmét, az első tíz perc után 4-3-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A félidő közepétől csaknem tíz percen keresztül nem esett gól, a félidő végül 9-9-cel zárult. A második felvonásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok, hol az egyik, hol a másik csapat vezetett egy góllal.

A hazai csapat továbbra is eredményesen hatástalanította a vendégek délszláv hármasát, különösen Endrédi Dezső tűnt ki a montenegrói válogatott Milos Vujovics elleni védekezésével. A túloldalon a Pécs is megszervezte védelmét, amikor csak lehetett, igyekeztek középre kényszeríteni a tatai támadókat, hogy aztán két magas emberükkel blokkolják a lövéseket. A TAC-nak azonban volt válasza erre is, az esetek többségében sikerült taktikusan széthúzni a vendégfalat, a megnyíló területeket kihasználva Lehőcz Zoltán lőtte szebbnél-szebb beállós góljait.

A küzdelem így is végig nyílt volt, az utolsó percekre is döntetlennel fordultak a csapatok. A végjáték azonban a tataiaknak sikerült jobban és egy nagy rangadón megérdemelt győzelmet arattak (21-19).

 

Férfi kézilabda NBI/B, Nyugati csoport, 23. forduló: Tatai AC – Pécs 21-19 (9-9)

Legjobb tatai góldobók: Lehőcz Zoltán, Schneider Patrik 5-5

 

„Egy nehéz mérkőzésen egy jó csapat ellen arattunk fontos győzelmet. A sikernek a két ponton túl azért is nagy a jelentősége, mert így kellő önbizalmat szereztünk a hátralévő három fordulóra. Elégedett vagyok a csapat küzdőszellemével, a megbeszéltek nagy részét sikerült magvalósítani, örülök a győzelemnek” – mondta a lefújás után Sibalin Jakab vezetőedző.

„Nagyon jól felkészített csapatok küzdöttek mindkét oldalon. Készültünk a pécsiek támadójátékára, a 19 kapott gól is azt mutatja, hogy elég jól megoldottuk a feladatot. A védelmek jól álltak a lábukon, szinte csak kreatív támadásokkal lehetett gólt elérni. Örülök, hogy ma ennyit tudtam hozzátenni, remek labdákat kaptam a fiúktól” – tette hozzá Lehőcz Zoltán.

 

1. Vác 23 mérkőzés / 44 pont

2. Szentendre 23 / 38

3. Tatai AC 23 / 32

4. Dabas 23 / 32

5. Pécs 23 / 24

 

Juniorok: Tatai AC – Pécs 27-34 (13-16) Legjobb tatai góldobók: Szerencsés Márk 6, Sajóvölgyi Dávid 5

„A bajnokságot pontveszteség nélkül vezető Pécs ellen is úgy mentünk fel, hogy nyerni akarunk. A fiúk nagyon jó szellemben harcoltak, a találkozó több szakaszában egyenlő ellenfelek voltunk. A csapat küzdött, hajtott, még fegyelmezettebb játékkal az ilyen rangadók is nyerhetők” – fogalmazott Márton Ádám, a fiatalok trénere.

„Ahogy ősszel Pécsett, most is jól kezdtük a találkozót. Az első félidőben sokáig vezettünk, aztán az ellenfél elhúzott, végül szünetig három gólra feljöttünk. Sőt, a második játékrészben ki is egyenlítettünk, de végül a Pécs fölénk kerekedett. Nem volt rossz meccs, voltak jó periódusaink, de egy ilyen jó csapat ellen még több kell a sikerhez” – értékelt Sajóvölgyi Dávid.