A városháza mellett működik az IGH

Néhány hete a Bercsényi utca 1. szám alatt, a városháza szomszédságában végzi tevékenységét az Intézmények Gazdasági Hivatala. A szervezetet 1997-ben Tata Város Önkormányzata hozta létre a fenntartásában működő alapfokú intézmények gazdasági tevékenységének ellátására.

Sokaknak nem beszédes ez a név, de a város összes alapfokú köznevelési intézménye, bölcsőde, óvodák, iskolák könyvtár, egészségügyi alapellátó intézmény, múzeum már pontosan tudja, milyen feladatokat végez az IGH. Konkrétan az intézmények költségvetésének tervezése, évenként négy alkalommal módosítása. A megvalósult kiadások számláinak kiegyenlítése, intézmények részére történő könyvelése. Munkájuk során szoros kapcsolatban állnak a fenntartó önkormányzattal, ezért különösen kedvező, hogy mostantól fizikai közelségben is van a két hivatal. Az IGH székhelye korábban a Vaszary János Általános Iskolában volt, a képviselő-testület 2014-ben döntött arról, hogy új, tágasabb helyet biztosít számukra a városháza szomszédságában levő Farkasházy Fischer Mór szülőházának udvarán levő épületben. Az irodaházat Michl József polgármester és Riszter Jánosné intézményvezető mutatta be az érdeklődőknek, akik között a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal jegyzője, dr. Kórósi Emőke, dr, Beró Henrietta alpolgármester, a képviselő-testület tagjai, irodavezetők, a projekt-csoport tagjai, s a velük kapcsolatban álló óvodák, iskolák vezetői is jelen voltak.

Az IGH munkatársai néhány hete már itt munkálkodnak a szép, kellemes környezetben levő irodaházban, amely közel tizenöt millió forintból újulhatott meg. A nagyobb térben még a dolgozók munkakedve is javul. Már nagy szükség volt nagyobb hely kialakítására, mivel 2015. április 1-től feladataik közé tartozik a Kuny Domokos Múzeum gazdasági tevékenysége is. Az átszervezés során 2 fővel nőtt a munkatársak száma, így már 10 fő végzi itt tevékenységét. Feladatkörükbe tartozik még az iskolák és óvodák közötti ételszállítás koordinálása.