Művészeti tábor fiataloknak

Tata Város Önkormányzata az idén immár 13. alkalommal szervezi meg nyári tehetséggondozó művészeti táborát ügyes kezű, művészetekre fogékony, 12-18 éves gyerekek és fiatalok számára. Az idei tábort 2015. augusztus 3-tól 8-ig tartjuk Tatán.

A tábor munkájában 6-6 tatai, szőgyéni, szovátai és magyarkanizsai fiatal vesz részt. A résztvevők két szekcióban dolgoznak: a társaság egyik része a szépművészeti szekcióban fest, rajzol, szobrászkodik stb., a másik része pedig különböző kézműves foglalkozásokon vesz részt.

A foglalkozásokat tatai és testvérvárosi művész-tanárok és kézművesek vezetik. Az idén többek között Kóthay Péter tanár úr, Sulyok Teréz tanárnő, Gútay János tanár úr, Nyikus Anna népi iparművész, Csiszár József fazekas mester, valamint Erdélyi István délvidéki fafaragó közreműködésére számítunk.

A tatai résztvevők számára a tábor „napközis” jellegű, azaz nem bentlakásos. A tábor programjában való részvétel (beleértve a déli étkezéseket és a tízórait, uzsonnát is) minden tatai számára ingyenes.

A táborról – a résztvevők tollából – itt olvashatók részletesebb beszámolók.

A tábor 6 tatai résztvevőjének kiválasztása az idén személyes elbeszélgetés keretében történik. Az elbeszélgetésre 2015. május 27-én, szerdán 15 órai kezdettel és május 28-án, csütörtökön szintén 15 órai kezdettel kerül sor a városházán.

A beszélgetés keretében szeretnénk megismerkedni a jelentkezőkkel, képet kapni arról, hogy mi motiválja őket a táborban való részvételre, továbbá betekintést nyerni a képzőművészet és/vagy a kézművesség terén elért eddigi eredményeikbe. Ennek érdekében minden jelentkezőt arra kérünk, hogy a legjobbnak ítélt alkotásait hozza magával a beszélgetésre!

Szervezési okokból azt kérjük, hogy a beszélgetésre illetve a táborozásra jelentkezők május 20-ig jelezzék részvételi szándékukat a következő telefonszámok valamelyikén: 588-661 vagy 30/579-46-33.

Minden érdeklődőt szívesen látunk!

A szervezők nevében:
Osgyáni Zsuzsanna
nemzetközi referens