Új játszóudvar a Jázminban

Igazi gyermekünnep volt a hétvégén a Jázmin-iskolában, ekkor adták át ugyanis azt a játszókertet, amelyet az önkormányzat és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tatai csoportja támogatásával alakítottak ki.

 

A Vaszary János Általános Iskola Jázmin Utcai Tagintézményében egyébként csak alsó tagozatos nevelő-oktató munka folyik. Sok gyermek és szülők sereglettek össze és várták a az ünnepélyes megnyitót, hogy birtokba vegyék a létesítményt. Michl József polgármester elmondta, hogy Borsó Tibor egy éve, akkor még tatai képviselőként, (ma már a megyei közgyűlés elnöke) vetette fel, hogy legyen a Jázmin-iskola udvarán egy olyan játszókert, ahol a legkisebbektől a nagyobbakig megtalálják a fiatalok az önfeledt játék, szórakozás örömét. Azért is nagy jelentőségű ez az új létesítmény, mert a naponta 16 óráig kötelező iskolai foglalkoztatás kereteibe nagyszerűen beleillik.

A gyerekek itt örömmel tölthetik el a délutánok egy részét. Nemcsak hétköznap, de a hétvégeken is nyitva lesz a játszókert. Felváltva, négyen felügyelnek majd a gyerekekre, így a szülők gondtalanul intézhetik ezen idő alatt ügyes-bajos dolgaikat. Nemcsak az iskola és a lakótelep óvódási és tanulói, hanem Tata minden gyermeke látogathatja a létesítményt.

Michl József polgármester elmondta, hogy ez még csak az első ütem.

- A beruházás második részében bővíteni szeretnénk, így a kicsiktől a kamaszokig mindenki megtalálhatja majd itt elfoglaltságát. Lesz többek között focipálya és kosárlabda palánk is – hangsúlyozta a polgármester. Borsó Tibor három gyermekével és feleségével érkezett, s elmondta, hogy 12 évig tartó tatai képviselősége alatt sok játszótér épült a városban, amelyekre nagy szükség van.

Bondor Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-dunántúli Régiójának vezetője kérte a gyerekeket és a szülőket, hogy vigyázzanak a játszótér eszközeire. A létesítmény hárommillió forintba került, de ebben nincsen benne az építést ingyenesen végző Tatai Városgazda Kft. és a polgármesteri hivatal dolgozóinak a munkája.