Sztárok a szabadtérin

Az ezer főt befogadó, új szabadtéri színpad az idén sztárokkal várja a közönséget. Az üzemeltető Tatai Városkapu Zrt. a programokról tartott sajtótájékoztatót, ahol a fellépő művészek is jelen voltak. Berczelly Attila vezérigazgató és dr. Beró Henrietta alpolgármester köszöntőjét követően a jelen levő művészek ismertették a programot.

 

Mire is lehet számítani? Az első nagy produkció A kör című musical lesz július 31-én pénteken 20 órai kezdettel. A két évvel ezelőtt színpadra állított mű az Edda zenekar huszonhat slágerét vonultatja fel elképesztően jó forgatókönyvvel megfűszerezve. A Szigetszentmiklósi Sziget Színház művészei hozzák el a darabot, melyről Pintér Tibor beszélt, s úgy fogalmazott ez élete legnagyobb munkája.

- Nagy kihívás volt számomra, hogy méltóképpen visszaadjuk Pataki Attila dalait, és közben rájöttem, hogy a rock nem egy laza és kötetlen, hanem fegyelmezett, óramű pontossággal előadandó műfaj – mondta Pintér Tibor.

 

Pataki Attila szintén részt vett a sajtótájékoztatón, s úgy vélekedett, ez a musical ma Magyarországon piacvezetőnek számít. Mint mondta, a női hang hozzáadása is sokat számít: a női főszereplő pedig egy ígéretes fiatal énekes: Békefi Viktória lesz.

A következő előadás augusztus 8-án 20 órakor kezdődik, ez pedig nem más, mint a Hegedűs a háztetőn című legendás musical. Főszereplője Gazdag Tibor, a rendező Vándorfi László, aki elmondta: jubileumi produkció lesz a tatai, hiszen a veszprémi Pannon Várszínház ötvenedszer adja elő a darabot, amelyet egyébként tizenöt éve tűztek műsorra. A zenei kíséretet a Budapest Klezmer Band biztosítja.

És már rohanunk is tovább: augusztus 13-án 20.30-kor Koncz Zsuzsa koncertezik a szabadtérin.

Augusztus 29-én pedig a Magyarock Dalszínház élő musical-koncertje várja az érdeklődőket.

- A koncertszerű előadás nagyobb hatással van a közönségre, jobban bekapcsolódnak az éneklésbe is – mondta Vizeli Csaba, a színház vezetője. Sztárvendégek lesznek: Makrai Pál, Zöld Csaba, Barabás Kis Zoltán, és Mészáros Árpád Zsolt. Szeptember 12-én, vasárnap 17.00 órai kezdettel feléled Tata városának egyik emblematikus fesztiválja, a Tatai Dixieland Fesztivál. A valamikori fesztiválok művészeti vezetője Benkó Sándor volt, házigazda pedig a Benkó Dixieland Band. Benkó Sándor a sajtótájékoztatón elmondta, a műfaj eltűnőben van, nehéz munka, sok szervezés szükségeltetik hozzá.

- Sokat változott a város azóta, amióta ide járunk, s örülök, hogy most olyan kollégák vesznek körül, akik nemcsak művészek, hanem a művészetük „őrültjei”. Nálam a világszínvonal azt jelenti, hogy nem precízen és jól megcsináljuk a feladatot, hanem egyfajta háborút vívunk a zenéért. A dixieland fesztiválon fellép a Benkó együttesen kívül a lengyel Jazz Band Ball Orcherstra, a győri Boogie Woogie Band, Deseő Csaba, valamint Berki Tamás.

A fergeteges zenei sorozat remélhetőleg sokak számára felejthetetlen is lesz. Az előadásokról bővebb információ a Magyary Zoltán Művelődési Központban kérhető a 34/589-555-ös telefonszámon.