Jutalmazták a tatai rendőrök példás kiállását

A tatai képviselő-testület szeptemberi rendes ülésén Michl József polgármester napirend előtt köszönte meg a Tatai Rendőrkapitányság kötelékébe tartozó munkatársaknak az illegális migráció kezelésében, a határ mentén tanúsított példaértékű munkáját.

 

Michl József hangsúlyozta: az illegális migráció 2015-ben óriási méreteket öltött és elárasztotta Európát. Az idei esztendőben már több mint 260 ezer illegális migráns érkezett Magyarországra és vonult keresztül országunkon. Ez óriási terhet jelent hazánk népességére, közösségére. Ma már szinte kivétel nélkül minden európai ország pozitív véleménnyel tekint a Magyar Kormánynak és a magyar miniszterelnöknek ez ügyben végzett erőfeszítésére, arra, hogy a kormány schengeni határainkat megvédje és tisztességes módon kezelni tudja a migráció okozta nehézségeket.

A Magyar Honvédség és a rendőrség az országhatárokon kiemelkedő munkát végez. A Honvédség tatai laktanyájából több száz katona vesz részt a migráció kezelésében, a határok védelmében. Kiemelten szeretnék figyelmet szentelni a Tatai Rendőrkapitányság állományába tartozó azon személyeknek, akik több alkalommal is szolgálatot teljesítettek-teljesítenek Csongrád megyében. Különösen tiszteletre méltó az a hozzáállás, amivel a magyar katonák és rendőrök erőszakmentesen oldják meg a feladatot óriási lelki és pszichés hatásnak kitéve, családjuktól, szeretteiktől távol. Történelmet ír napjainkban a magyar rendőrség, s ez a rendkívüli helyzet bennünket is arra indít, hogy elismerjük azon tatai rendőrök munkáját, akik részt vesznek ebben az erőfeszítésben. Köszönjük nekik azt, hogy a határon nemcsak Magyarországot, hanem Tatát és a kistérséget is védik, oltalmazzák a legnehezebb pillanatokban. Önkormányzatunk köszönetet mond annak a kilenc tatai rendőrnek, akik az embert próbáló feladatokban példás kiállást tanúsítottak.

100-100 ezer forinttal jutalmazzuk munkáját Rieder Rolandnak, Körmendi Istvánnak, Kovács Istvánnak, Árvai Istvánnak, Németh Róbertnek, Geiling Györgynek, Kufár Józsefnek, Rakó Szabolcsnak, Berényi Orsolyának.

A tatai rendőrök nevében dr. Friedrich Gábor ezredes, kapitányságvezető és Rieder Roland alezredes vette át a jutalmat Michl Józseftől.

- Bízom abban, hogy ez a többi önkormányzatot is arra sarkallja, hogy hasonló dicséretben részesítse rendőreit a határok védelmében tett erőfeszítéseikért – tette hozzá Tata város polgármestere.