Diák-közmeghallgatás volt a Városházán

Aktívak és érdeklődőek voltak a tatai kisdiákok hétfőn délután a Városházán, ahol megtöltötték a díszterem széksorait.

A Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városi Diákönkormányzat között létrejött együttműködési megállapodásnak, és a „Gyermekbarát város” kezdeményezés 2015-ös intézkedési tervében foglaltaknak megfelelően városunk önkormányzata vállalta, hogy a Képviselő-testület évente egy alkalommal diák-közmeghallgatást tart a 6-12 éves korosztály számára.

A diák-közmeghallgatás célja egyrészt az, hogy a legfiatalabb iskolás korosztályok (akik életkoruknál fogva még nem tagjai a városi önkormányzati képviselő-testülettel partneri viszonyban álló városi diákönkormányzatnak) szervezett formában elmondhassák az őket érintő helyi ügyekről alkotott véleményüket és tapasztalatokat szerezzenek a részvételi demokrácia terén, másrészt pedig, hogy a város vezetése első kézből kapjon információkat arról, miként vélekednek a legfiatalabb korosztályok közvetlen környezetükről, a tatai eseményekről. A közös megbeszélésen részt vett Balázs Viktor az önkormányzat ifjúsági referense, valamint Koronczi Szabolcs diák- alpolgármester is.

Az idei közmeghallgatáson nagyon aktívak voltak a gyerekek, egymás után sorolták kérdéseiket és mondták el véleményüket. Kívánságaik sorában többek között új kerékpárutak és játszóterek szerepeltek, de szó esett a város ivókútjairól, a könyvtárról, a megújult Kossuth-tér lehetséges programjairól, és a helyi sportolási lehetőségekről is. A közmeghallgatáson Michl József polgármester, és dr. Beró Henrietta alpolgármester válaszolt a diákok kérdéseire.