Több mint 200 tatai elsős kisgyermek ül be idén ősszel az iskolapadba

 „Iskolanyitogató” címmel rendeztek Tatán információs délutánt a Magyary Zoltán Művelődési Központban, ahol a tanköteles korú gyerekek (nagycsoportos óvodások) szüleinek tartottak bemutatkozó előadásokat a helyi általános iskolák.

Városunkban jelenleg 276 tanköteles korú kisgyermek van, akiknek iskolaérettségét hamarosan felmérik a szakemberek. Az Önkormányzat és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tatai tankerülete azért szervezte meg az „Iskolanyitogatót”, hogy segítse a szülőket a gyerekeik továbbtanulását érintő kérdésekben.

A helyszínen Michl József polgármester felelevenítette azt a számos fejlesztést, amelyet a város az oktatás mögötti infrastruktúra jobbá tétele érdekében hajtott végre. Az önkormányzat az alapvető festési, javítási és felújítási munkákon túl ugyanis olyan plusz eszközöket igyekszik évről-évre biztosítani az intézményeknek, amelyek a biztonságosabb és jobb oktatás megvalósításához járulnak hozzá.  A tavalyi év fejlesztései közül a polgármester kiemelte azt az új játszóudvart a Vaszary János Általános Iskolában, amely természetes közeget ad a játékhoz, tanuláshoz és mozgáshoz, valamint a Jázmin Iskolában a Máltai Szeretetszolgálattal közösen kialakított játszókertet. Michl József megemlítette még az épülő sportcsarnokot a Kőkúti Iskola mellett, amivel jövőre már egy új eszköz áll majd a testnevelés órák szolgálatába több tatai intézmény számára is. A fejlesztéseket, új eszközök bevezetését, az önkormányzat a jövőben is kiemelten kezeli.

Kremnitzky Gábor a tatai járási tankerület igazgatója tájékoztatójában kiemelte, hogy Tata városa példaértékűen támogatja a helyi oktatási intézményeket, s az iskolákban folyó szakmai munka is olyan magas színvonalú, hogy a gyermekeknek biztosan jó helyük van a tatai iskolákban.

A délután folyamán a helyszínen bemutatkozott tagintézményeivel a Vaszary és a Kőkúti Iskola, valamint a Színes iskola és a Talentum Iskola is. A programban ezt követően a helyi egyházak képviselői tartottak tájékoztatót a hitoktatás lehetőségeiről.