Elhunyt Péntek Sándor

Elhunyt Péntek Sándor labdarúgó, sporttudósító, újságíró, szakíró.

Péntek Sándor Budapesten született 1951-ben. Labdarúgóként az NB II-es tatabányai KOMÉP SC-ből igazolt az NB I-es dorogi csapathoz 1976-ban. Az 1976-1977-es bajnoki évad legtöbb mérkőzésén pályára lépett, valamint az MNK meccseken is szerepelt. Összesen 34 NB I-es mérkőzést játszott a Dorog színeiben és 5 gólt szerzett. Ezen felül többször volt eredményes a kupa-mérkőzéseken is. A csapat 1977-ben kiesett az első osztályból, majd ezt követően még egy évadot játszott az NB II-ben is. 1978-ban visszaigazolt Tatabányára.

Az aktív játékot követően is kapcsolatban maradt a sporttal, miután a legnagyobb megyei napilapnál, az akkori Dolgozók Lapjánál - később 24 Óra - volt sporttudósító és újságíró. Többek között a dorogi csapat mérkőzéseiről is ő írta a beszámolókat. Az újságírás mellett a legjelentősebb alkotásaként, egyik fő társszerzője és szerkesztője volt a dorogi klub 75 éves évfordulójára készült könyvnek, amely a Dorogi Bányász SC 75. éves Jubileumi Emlékkönyve címen jelent meg 1989-ben. Az utóbbi években is aktívan folytatta újságírói pályáját, tudósítója volt a Kemsport internetes oldalnak, és rendszeresen jelentek meg cikkei a Városkapu újságban is.

Péntek Sándor idén novemberben töltötte volna be a 65. életévét. Búcsúztatása március 19-én, 11 órakor lesz az agostyáni emlékerdőben.

Nyugodjék békében.