A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

1 éves születésnapját ünnepelte az Ökoturisztikai Centrum a Vízreszállás Napján

Ragyogó napsütéses időben, szombaton rendezték meg a Vízreszállás Napját az Öreg-tó partján, ahol a szabadtéri vízi sportok szezonjának megnyitása mellett, az Új Kajakház Ökoturisztikai Központ egy éves születésnapját is ünnepelték.

A program, melynek műsorvezetője Csisztu Zsuzsa volt, minden korosztálynak kínált szórakozási lehetőségeket, és - a riói olimpia miatt - sok különleges sportelemmel is kiegészült, valamint kiemelt szerep jutott benne az egészséges életmódnak. A nap folyamán első alkalommal rendezték meg a „80 lapát” nevű sárkányhajós versenyt, melynek díjait többek között dr. Beró Henrietta alpolgármester adta át. Az alpolgármester köszöntőjében elmondta, ezzel a nappal – hagyományteremtő módon - megnyílik az Öreg-tó a vízi sportokat képviselő szervezetek, egyesületek, és a kikapcsolódni vágyók számára. A Vízreszállás Napja kifejezi a városunk iránti elköteleződést és szeretetet is, mindazt a közös erőfeszítést, amit a tatai sportéletért, a vizeinkért tehetünk. A rendezvény a tataiaknak, és a tataiakért van, közös ünnep a közösségünk számára – mondta dr. Beró Henrietta.

Berczelly Attila, a Városkapu Zrt. vezérigazgatója az Új Kajakház Ökoturisztikai Centrum elmúlt egy évét összefoglalva úgy nyilatkozott:- a mögöttünk álló hónapokban számos tapasztalatot sikerült szerezni, hiszen a turisztika egy olyan ágazat, melyben a kínálat óriási, és bár Tata adottságai kiemelkedőek, ezzel együtt a helyi szolgáltatásoknak is minél magasabb színvonalúaknak kell lenniük. Ez a nap azt szolgálja, hogy ünnepet teremtsünk mindazoknak a partnereknek, akik az Öreg-tavat rendszeresen használják a nyári szezonban, és remélhetőleg a program úgy fejlődik majd tovább, hogy nemcsak a környéken élők számára lesz vonzó. A vezérigazgató hozzátette: - már a tavalyi programhoz képest is jóval gazdagabb volt az idei kínálat, s a cél az, hogy a jövőben az együttműködő partnerekkel olyan – akár több napos - eseménnyé bővítsék a Vízreszállás Napját, ami képes lesz beilleszkedni a tatai nagy fesztiválok sorába.

A helyszínre kilátogatók többek között találkozhattak olimpikonokkal, benevezhettek családi versenyekre, kipróbálhatták a kalandpályát, számos művészeti és sport bemutató mellett vízi felvonulást és sárkányhajó versenyt láthattak, és ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon is részt vehettek.