A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Múlt és jelen egy térképen: új információs táblát állítottak fel a Baji út-Székely Bertalan utca találkozásánál

Egy különleges, új információs táblát helyeztek el városunkban a Baji út és a Székely Bertalan utca találkozásánál, Kertváros kapujában.

A táblán múlt és jelen egyszerre elevenedik meg, hiszen egyrészt információkat találunk rajta a Kisállomásról, melynek története szorosan összefonódott a kertvárosi lóversenypályákkal, másrészt pedig a tábla tartalmaz egy különleges térképet is, amely egyfajta montázsa a régi és az új településszerkezetnek.

Horváthy Lóránt, a körzet önkormányzati képviselője, a helyszínen tartott sajtótájékoztatón elmondta – a tábla egyrészt az idelátogatók fogadására készült Kertváros kapujában, ahol így tájékoztatást kaphatnak a múltunkról, de látható rajta az a településszerkezeti térkép is, amelyen egyszerre található meg a régi lóversenypálya nyomvonala, valamint az új településszerkezet. Ezzel a tartalommal még több helyre is kikerülnek a jövőben táblák a városrészben, hogy minél többen láthassák a rajzos időutazást. Ez azért is fontos, mert az útszakaszon nagyon sokan közlekednek, számos látogató is megfordul a helyszínen, amely sokak számára belépési pont Tatára – nyilatkozta a képviselő.

Michl József polgármester a sajtótájékoztatón kiemelte: - nagy köszönet jár Horváthy Lórántnak ezért az igazi patrióta gondolkodásért, hiszen nemcsak az utak-járdák építése fontos a város fejlesztése során, hanem az is, hogy olyan táblákat helyezzünk el Tatán, amelyek nemcsak irányokat, hanem tartalmat is mutatnak, és segítenek, hogy a hozzánk látogatók, valamint az itt élők is eligazodjanak a saját lakóhelyükön. Lényeges, hogy beépüljön a tudatunkba, mennyi kincs van itt a városban, amit az őseink létrehoztak – mondta a polgármester.