Birtokba vették a gyerekek a megújult játszóteret

Már örömmel használják a kicsik azokat az eszközöket, melyekkel megújult Tatán, a Bartók Béla úti lakótelep játszótere. A felújítások nyomán a tér modernebb és színesebb lett, s lehetőséget nyújt a kikapcsolódásra a felnőtteknek is.

Dr. Beró Henrietta alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője a helyszínen elmondta:- a terület sűrűn beépített, ahol szűk a hely, és az eredeti játszótér is pici volt, ezért igyekeztek olyan elemeket választani, amelyek lehetővé teszik, hogy egyszerre több gyermek tudjon együtt kényelmesen játszani, de a rendelkezésre álló teret is maximálisan kihasználják. Így került be egy lengőhíddal összekötött favár csúszdával, és egy pörgettyű is. A tervezésnél az apukákra is gondoltak, hiszen a játszótérrel szemben ma már megtalálható két, funkcionális edzőeszköz saját testsúlyos tréninghez, melyek szintén kevés helyet foglalnak, de hatékony mozgást biztosítanak, amíg a kicsik játszanak.

Michl József polgármester a felújítással kapcsolatban úgy nyilatkozott: - Gyermekbarát Városként célunk és feladatunk az, hogy a városban azokat az eszközöket bővítsük, amelyek segítik a gyerekek szabadidejének eltöltését, így nagy öröm, hogy újabb játszótér-bővítésről adhatunk hírt. Célunk az, hogy a város minden körzetében folyamatosan fejlesszük ezeket a lehetőségeket, kiegészítve azzal az új színfolttal, hogy a szülők-felnőttek szabadtéri mozgási lehetőségei is bővüljenek a játszóterek közelében kihelyezett edzőeszközökkel, így az egész család együtt tud kikapcsolódni.

A Bartók Béla úti lakótelep játszótere hamarosan új padokkal és kibővített kerítéssel is gyarapodik majd.