Kövesdi Mónika művészettörténész kapta Tata Város Zsigmond Király Díját

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2016-ban is döntött a városi kitüntetések adományozásáról. Az elismeréseket augusztus 20-án, a Szent István király tiszteletére rendezett ünnepségen adták át a Kossuth téren.

A képviselő-testület Tata Város Zsigmond Király Díja kitüntetésben részesítette idén Kövesdi Mónika művészettörténészt. A Zsigmond Király díj azon magánszemélynek adományozható, aki tevékenységével a város anyagi, szellemi, erkölcsi értékeit jelentősen gazdagította, országosan vagy nemzetközileg értékelt tevékenységével a város ismertségét, rangját növelte.

Kövesdi Mónika 1994 óta dolgozik a Kuny Domokos Múzeumban művészettörténészként. Az elmúlt két évtizedben szakmai munkáját mindenkor megalkuvás nélkül, magas színvonalon látta el. Szakmai munkája, teljesítménye országszerte is ismert, fő feladatának tekinti Tata város művészeti, történeti értékeinek feltárását. A legújabb kutatási eredményeit fáradhatatlanul és kitartóan igyekszik a széles nagyközönséggel megismertetni. Aktív szerepet vállal a különböző helyi és országos médiumokban a város értékeit bemutató és népszerűsítő tevékenységekben. Rendszeres és önkéntes előadója a helyi szervezetek, egyesületek, közösségek rendezvényeinek. Számos vetélkedő, múzeumpedagógiai foglalkozás és tábor révén az egészen ifjak számára is betekintés nyújt a művészetek és a helytörténet izgalmas világába. Nemcsak a múzeumi közösség, hanem a város kulturális életének is kedves és kedvelt, meghatározó motorja.

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete Tata Város Zsigmond Király Díja kitüntetésben részesítette 2016. augusztus 20-án Kövesdi Mónika művészettörténészt, a város történeti értékeinek, képző- és iparművészeti alkotásainak, kutatási eredményeinek a nagyközönséggel való megismertetésében végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréseképpen.

Gratulálunk az elismeréshez!