Tata Városáért kitüntetés arany fokozatában részesült Schenk Lászlóné augusztus 20-án

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 20-án a Kossuth téren, a Szent István király tiszteletére rendezett ünnepségen adta át az idei városi kitüntetéseket, köztük a Tata Városáért kitüntetés arany fokozatát Schenk Lászlónénak, a Szent Gergely Lakóotthont működtető Esőemberekért Egyesület elnökének.

Schenk Lászlóné érintett szülőként került az autizmus szakértőinek hazai és nemzetközi élvonalába. Az Országos Autizmus Stratégia egyik kidolgozója, az autizmus-ellátás minőségfejlesztésének egyik fejlesztő szakembere. Létrehozta a tatai Szent Gergely Lakóotthont, amely 2001 óta autista és értelmi sérült fiatalok otthona. A megváltozott munkaképességű emberek számára alapította a HELP Nonprofit Kft-t, ahol 40 - 50 fő tatai és környékbeli munkavállaló dolgozik. Pályázatokon sikerrel szerepel, a város épületeinek felújításával, közösségi funkciók kialakításával gazdagítja környezetünket. Munkája nyomán az Esőemberekért Egyesület bekerült a megyei értéktárba, kiemelkedő értékeket felmutató közösségként. Tudását szakmai fórumokon, képzéseken, publikációk írásával osztja meg a szakemberekkel.

 Tata Városáért kitüntetés arany fokozatában részesült Schenk Lászlóné, a Szent Gergely Lakóotthont működtető Esőemberekért Egyesület elnöke, a megváltozott munkaképességű és autista emberek beilleszkedése és társadalmi elismerése érdekében végzett több évtizedes, kimagasló, önzetlen tevékenységéért, értéket létrehozó intézményszervező munkásságának elismeréseképpen.

Gratulálunk az elismeréshez!