Kiemelt elismerésben részesült a Tatai Önkormányzat

Idén első alkalommal adták át az Év Felelős Foglalkoztatója pályázat  elismeréseit mikro- és kisvállalkozások, közép- és nagyvállalkozások, illetve a közszféra szervezetei számára. Önkormányzatunk az utóbbi kategóriában részesült kiemelt elismerésben a témában rendezett konferencián, Budapesten.

A pályázat célja a felelős foglalkoztatói szemlélet népszerűsítése, a jó gyakorlatok bemutatása és elismerése volt. 30 kiválasztott pályázó lehetőséget kapott a „Felelős Foglalkoztató Vagyok” elnevezésű, november 24-én rendezett konferencián való kiállításra. Tata Város Önkormányzata pályázatát a „közszféra” kategóriában az első három között emelték ki. Az elismerést Michl József polgármester vette át. Városunkból a Güntner-Tata Hűtőtechnika Kft. is a kiemelt pályázók között volt.


Az elismerést a mikro- és kisvállalkozások kategóriában a ForArea Gazdaságfejlesztő Kft., közép- és nagyvállalkozások kategóriában az E.ON Hungária Zrt., a közszféra szervezetei közül pedig a Heves Megyei Kormányhivatal nyerte el pályázatával. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) szakképzési különdíjat ajánlott fel, amelynek nyertese a Nestlé Hungária Kft. lett.  


A díjat átadó Odrobina László szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár közleményében kiemelte: a családok és az emberek jólétének emelkedéséhez vezető munkában kiemelt szerepe van azoknak a szervezeteknek, amelyek felelősen gazdálkodnak a rájuk bízott erőforrásokkal, valamint távlatokban és fejlődésben gondolkodnak.

Pákozdi Szabolcs, az OFA Nonprofit Kft. ügyvezetője a konferencián elmondta, hogy hagyományteremtő szándékkal jelentették meg a pályázatot. A vállalatok számára nagy kihívást jelent, hogy meg tudják tartani a dolgozókat, hiszen verseny alakult ki a munkavállalókért. Ahhoz, hogy valaki tartósan ott maradjon egy munkahelyen, szükséges a felelős foglalkoztatói magatartás, amelynek eredménye a dolgozó lojalitása, a vállalathoz való kötődése - nyilatkozta az ügyvezető.

Idén 48 pályázatot fogadtak be, s partnerként csatlakozott a kezdeményezéshez a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara is. Bihall Tamás, a MKIK alelnöke a pályázatok értékelésekor elmondta, hogy a felelősen gondolkodó vállalatoknál a képzés és a szakképzés is kiemelt fókuszban van, ezzel hozzájárulva az egyén tudásának növeléséhez, és ahhoz, hogy a vállalatnál karrierút álljon előtte.