Diák-közmeghallgatás volt a Városházán

A Tata Város Önkormányzata, és a Tatai Városi Diákönkormányzat között létrejött együttműködési megállapodás alapján, diák-közmeghallgatást szerveztek a Városházán, a 6-12 éves korosztály számára.

A nagy érdeklődést kiváltó közmeghallgatáson részt vett Michl József polgármester, Dr. Frivaldszky Gáspár aljegyző, dr. Varga András önkormányzati képviselő, Balázs Viktor ifjúsági referens, és a diákönkormányzat tagjai, valamint a munkájukat segítő pedagógusok, támogatóik. Az eseményre Tata minden 1-6. osztályából hívtak képviselőket.

A közmeghallgatás célja, hogy a fiatalabb korosztály tagjai is elmondhassák véleményüket az őket érintő városi ügyekről, és tapasztalatokat szerezzenek a részvételi-demokrácia terén. Michl József polgármester elmondta: - a meghallgatás fő témája idén az volt, hogy bővebben bemutathassák a tatai ifjúságnak az aktuális tatai fejlesztéseket, terveket, és lehetőségeket. A városvezető beszámolója után a gyerekek számos kérdést tettek fel, többek között a parkolással, a kerékpárutakkal, a szemeteléssel és szeméttárolókkal, a művelődési házzal és a buszpályaudvarral kapcsolatban. A diákok kérdéseire Michl József és dr. Varga András válaszolt a közmeghallgatáson.