Fejlesztések a Tulipán utcán és környezetében

Több fejlesztés zajlott a közelmúltban a tatai Tulipán utcában, ahol Horváthy Lóránt önkormányzati képviselő tájékoztatott a csapadékcsatorna és padka építésről, valamint az erdőrész megújításáról.

A Tulipán utca elején egy szikkasztó rendszerű csapadékcsatorna, valamint murvás padka készült idén, amely a korábban az úton megrekedt csapadékvizet vezeti el. Az özönvízszerűen lezúduló csapadék sokszor az ingatlanokra is befolyt, nagy bosszúságot és károkat okozva a tulajdonosoknak. A padkán ezentúl mind a parkolás, mind az ingatlanok megközelítése könnyebbé válik. Emellett a Tulipán utca hátsó szakaszán a korábbi murvás út helyett egy 4 m széles, mart aszfalt burkolatú pormentes burkolat is kialakításra került, az erdő felőli részen szikkasztó árokkal.

A térségben korábban betelepített erdőrészleteket az Önkormányzat folyamatosan ápolta, kaszálta, de az időjárás, az emberi behatás, valamint a vaddisznó-túrások is megtizedelték az erdő újulatot, ezért ezeken a területeken az erdőfelújítás pótlása szükségessé vált, hogy az erdő megfelelő faarányban növekedhessen. Ezért mindhárom erdőrészletben fél hektáros területet kellett újravetni, beültetni, ez összesen 10 000 db cser csemete, és 150 kg csermakk elültetését jelentette. Az erdő szélére 60 db nagyobb cser facsemetét ültettünk, s ezt a következő évben szeretnénk folytatni az utca hátsó szakaszán is.

Megkérjük a kedves üdülőtulajdonosokat, hogy az erdőfelújítást óvják meg, és ne tapossák el, ne parkoljanak, ne forduljanak meg a beültetett részen, hogy a facsemeték minél előbb növekedhessenek.