Rekordszámú versenyző vett részt a 15. jubileumi Farsang Kupán!

A Tata és Környéke Gasztronómiai Egyesület 15. alkalommal rendezte meg a „Farsang Kupa” Gasztronómiai Bajnokságot február 25.-én Tatán, az új Városi Sportcsarnokban, idén rekordszámú, 167 versenyzővel - 81 felnőtt és 86 tanuló részvételével.

A kategóriájában legnagyobb országos szakmai megmérettetésen közel 5.000 látogató vett részt, és tekintette meg  a szakács, cukrász, felszolgáló és pék munkákat, valamint élő koktél versenyt is. A határon innen és túlról érkező versenyzőket a reggeli megnyitón Michl József Tata polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester, Bencsik János országgyűlési képviselő, Szerencsés László a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Krivács András a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke köszöntötte.

Michl József a helyszínen elmondta: - nagyon nagy köszönet jár az elmúlt 15 évért a Petrezselyem családnak, azért az áldozatos, szakmájukat elkötelezetten szerető hozzáállásért, amivel másfél évtizeden át arra áldozták a szabadidejüket, hogy ezt a versenyt megszervezzék. A polgármester hozzátette: - külön nagy öröm, hogy idén az új Városi Sportcsarnokban ünnepelhetjük a jubileumot. Amikor megszületett a tatai sportcsarnok ötlete, már a tervezés elején fontos szempontnak tartották, hogy az épületben a sporton kívül más események is helyet kaphassanak, s most a Farsang Kupa bebizonyította, hogy ez az elképzelés helytálló volt.

A versenyzők szombaton már kora reggel elkezdték a munkát, a délelőtt folyamán pedig a szakma legelismertebb mestereiből álló zsűri értékelte a versenymunkákat, nemzetközileg elfogadott pontozási rendszer alapján.

A díjak ebben az évben is különleges kézműves munkák voltak, a versenyzők egyedileg tervezett érmeket vehettek át elismerésként, a felnőtt kategóriák első helyezettjei kerámia plaketteket, a gyerekek kupát kaptak, az összetett díj pedig - amelyből minden évben csak egy készül - a legeredményesebb versenyző jutalmaként egy nagyméretű tál volt, melyen minden résztvevő szakma megjelenik.