Idén is lesz Nagy Sportágválasztó Tatán

A Nagy Sportágválasztó Szervezőiroda, Tata Város Önkormányzata, a Nemzeti Sportközpontok, a Tatai Olimpiai Központ és a Tatai AC szervezésében 2017. május 12-13-án, 9 és 16 óra között ismét megrendezik a Nagy Sportágválasztót a Tatai Edzőtáborban, ahol az érdeklődők több mint 30 sportágat próbálhatnak ki.

A Nagy Sportágválasztó rendezvények a gyakorlatban igyekeznek kedvet csinálni a sportoláshoz, a megjelenő sportágak díjmentes kipróbálásának lehetőségével. A bemutatkozó mozgási lehetőségeket sportszakemberek, edzők képviselik, hitelesen bemutatva az adott mozgásforma lényegét, és információt adva a sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről.

Az idei tatai esemény pénteki napja a pedagóguskísérettel érkező oktatási intézmények csoportjai számára fenntartott nap, a szombat pedig az egyéni látogatóké, családoké lesz. A pénteki csoportos kilátogatás azért is fontos, mert azok a gyermekek is megismerhetik a Tatán és környékén megtalálható lehetőségeket, akiknek a szülei esetleg nem orientáltak a sport felé, viszont ezen a rendezvényen az élményszerű sportági kipróbálás lehetősége ezeknek a fiataloknak is nagy eséllyel kedvet csinál a rendszeres mozgáshoz. A szombati, családi napon pedig a szülőket bevonva lehet közösen meghozni a döntést, melyik sportág legyen az, amely a későbbiekben az élete részévé válik a gyermeknek.

A Tatai Nagy Sportágválasztón több mint 30 sportág jelenik meg interaktívan, a látogatók számára díjmentesen kipróbálhatóan. A kitelepülő mozgásformák között ott lesznek a „klasszikus”, nagy hagyományokkal bíró sportágak, pl: az atlétika, a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a triatlon, a judo, a vívás, az evezés, a tenisz, a karate, a lovaglás vagy a teke. De a nem mindennap kipróbálható golf, sportlövészet, jóga, kerékpárlabda, művészi teremkerékpár, kötélugrás, thai-boksz, taktikai közelharc, színpadi tánc, cirkuszi akrobatika sportág, hegy és sportmászás, rádió távirányítású repülő modellek, triál, zumba, swing, szörf, természetjárás, nordic walking, teqball valamint a sporthorgászat is megjelenik. Emellett a helyszíni színpadon látványos bemutatók adnak majd további élményeket, a sportolókkal, sportági képviselőkkel készített riportok pedig hasznos információkat a látogatóknak.

A szombati napon pontgyűjtő-füzet is várja a gyerekeket, amivel értékes és hasznos ajándékokat is nyerhetnek.

További információ: www.sportagvalaszto.hu/tata

 

 

 

CsatolmányMéret
Kép ikon Nagy Sportágválasztó-plakát.jpg534.65 KB