Minden tatai üdvözletét hozta

Horváth Gábor dandártábornok, az MH 25. Klapka György Lövészdandár parancsnoka kíséretében Michl József úr, Tata polgármestere látogatást tett a határon szolgáló tatai állománynál április 24-én.

Első állomásuk a kelebiai határvédelmi bázis volt, ahol a bázis századparancsnoka előadása során ismertette a katonák feladatait, szolgálati körülményeit. A bázisbejárás során láthatták a katonák klimatizált, fűthető körleteit, valamint a jól felszerelt szociális helységeket, találkozhattak a katonákkal. Ezt követően az étkezdében gyűlt össze az állomány, ahol Horváth Gábor dandártábornok köszöntötte az állományt, majd a polgármester szólt a katonákhoz: „Minden tatai üdvözletét hozom Önöknek! Otthon a családjaink, a város polgárai azért tudják biztonságban élni az életüket, mert Önök mindent megtesznek határaink védelme érdekében. Ezt köszönöm minden tatai katonának!” A polgármester úr átadta ajándékát a katonák részére, társasjátékokat hozott a közösségépítés növelésére, a szabadidő hasznos kitöltésére.

A kelebiai határvédelmi bázisról az Ideiglenes Biztonsági határzárhoz autóztak, ahol a szolgálatban lévő katonák jelentést tettek az aktuális helyzetről.

A program második részében a madarasi határvédelmi bázis meglátogatása szerepelt. Az itt szolgálatot teljesítő tatai katonák közösségépítéséhez is hozzájárult – társasjátékokkal – a Tatai Önkormányzat. A polgármester úr tájékoztatta a katonákat a Tatán zajló fejlesztésekről, és biztosította az állományt, hogy az önkormányzat részéről mindent megtesznek a tatai katonák esetleges hazai gondjainak, problémáinak orvoslása érdekében. Mielőtt zárásként a látogatók megtekintették a Madarason települt tatai század által biztosított határszakaszt, Michl József polgármester és Horváth Gábor dandártábornok dandárparancsnok az állománnyal együtt fogyasztották el ebédjüket.

Beszámoló és fotók:

Kapás Viktor István,
MH 25. Klapka György Lövészdandár, mb. kommunikációs tiszt