Tatán rendezték a megyei Rendőrség és Tűzoltóság Napját

Április 28-án a tatai Városi Sportcsarnokban rendezték a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr és Tűzoltó Napot abból az alkalomból, hogy Szent György napján április 24-én ünneplik Magyarországon a Rendőrség, míg május 4-én, Szent Flórián napján pedig a Tűzoltóság Napját. 

A helyszínen ünnepi állománygyűlést rendeztek, valamint szakmai és civil elismeréseket adtak át. Farkas Gábor r. dandártábornok, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kapitányságvezetője elmondta: - az eseményen megemlékeznek védőszentjeikről, és ebből az alkalomból mindazok, akik kiválóan teljesítettek az elmúlt egy évben, elismeréseket kapnak valamint előléptetésben részesülnek. A helyszínen 50 rendőr kapott jutalmat, kinevezést vagy előléptetést. Rajtuk kívül hat civilt is kitüntetett a rendőrség, támogató munkájuk elismeréseként.

Németi László, a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a helyszínen úgy nyilatkozott: - a tűzoltóknak nemcsak a lakosság elismerésére van szüksége, fontos, hogy az igazgatóság és a megyei települések vezetői is elismerjék őket akkor, amikor Szent György és Szent Flórián napját ünneplik. A Katasztrófavédelmi Igazgatóság a helyszínen 41 elismerést adott át.

Az ünnepi állománygyűlésen először Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke mondott köszöntőt, melyben a rendőrség és a katasztrófavédelem munkájával kapcsolatban kiemelte:- amikor bevetésre indulnak, amikor tüzet oltanak, vagy amikor egy bűnözővel szemben eljárnak, minden esetben hazánk, és embertársaink biztonságát tartják szem előtt. Védenek minket, védik a nemzetet, és szolgálják a hazát belső meggyőződésből, valamint a hit erejével. Ezért kívánom önöknek, hogy társadalmilag és anyagilag is egyre megbecsültebb tagjai legyenek nemzetünknek, és nyugodt körülmények között tudjanak szolgálni-fogalmazott a közgyűlés elnöke.

Michl József, mint az ünnepségnek helyt adó Tata Város polgármestere elmondta: -köszönettel és tisztelettel tartozunk a megye rendőreinek-akik közül sokan vesznek részt a határaink védelmében-, a katasztrófavédelem munkatársainak, és természetesen a katonáinknak is. Munkájuk azt szolgálja, hogy mi itt Tatán nyugodtan és biztonságban élhessünk. Városunk önkormányzata külön elismerésben részesítette Hufnágel Ákost, a Tatai Rendőrkapitányság r. alezredesét, valamint Balázs Zsolt tűzoltó őrnagyot, áldozatos munkájukért.

Az eseményen ünnepi műsorával közreműködött az MH. 25. Klapka György Lövészdandár Zenekara. Az állománygyűlés végén az esemény meghívottjait egy közös fogadáson látták vendégül, ahol pohárköszöntőt mondott Ströcker Zoltán a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal igazgatója, valamint Michl József polgármester.