35 sportág mutatkozik be az idei Tatai Nagy Sportágválasztón

Tatán, a Városháza dísztermében rendezték az idei Nagy Sportágválasztó sajtótájékoztatóját, amelyen kiderült: a rendezvényen 2017-ben 35 sportágat ismerhetnek meg testközelből az érdeklődők május 12-13-án, 9 és 16 óra között.

A Nagy Sportágválasztó Szervezőiroda, Tata Város Önkormányzata, a Nemzeti Sportközpontok, a Tatai Olimpiai Központ és a Tatai AC szervezésében idén is megrendezik Tatai Nagy Sportágválasztót az edzőtáborban, ahol az érdeklődők 35 sportágat próbálhatnak ki. A kétnapos rendezvény a megjelenő sportágak díjmentes kipróbálásának lehetőségével igyekszik évről-évre kedvet csinálni a sporthoz, a rendszeres testmozgáshoz. A bemutatkozó mozgási lehetőségeket sportszakemberek, edzők képviselik, információt adva a sportág gyakorlásának lehetőségeiről, feltételeiről.

Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, a Nagy Sportágválasztó szóvivője a sajtótájékoztatón elmondta: - az esemény olyan lehetőség a gyerekek számára, ami korábban elképzelhetetlen volt, hiszen ingyenesen, egy helyszínen tudnak kipróbálni 35 sportágat, melyek Tatán és környékén megtalálhatóak, és aktívan űzhetőek.  Kiss Gergely hozzátette: - nagyon fontos, hogy kisgyermekkorban a szülők lehetőséget adjanak gyermekeiknek a mozgásra, és az alapmozgások, a koordináció elsajátítására. Ennek során kiderül, hogy a gyerek alkata és mentalitása alapján milyen mozgásformában találja meg igazán önmagát, és érhet el sikereket.

Az idei tatai esemény pénteki napja a pedagóguskísérettel érkező oktatási intézmények csoportjai számára fenntartott nap, a szombat pedig az egyéni látogatóké, családoké lesz. A pénteki csoportos kilátogatás azért is fontos, mert  ezen a rendezvényen az élményszerű sportági kipróbálás lehetősége a sport iránt eddig nem érdeklődő fiataloknak is nagy eséllyel kedvet csinál a rendszeres mozgáshoz. A szombati, családi napon pedig a szülőket bevonva lehet közösen meghozni a döntést, melyik sportág legyen az, amely a későbbiekben az élete részévé válik a gyermeknek.

A Tatai Nagy Sportágválasztón kitelepülő mozgásformák között ott lesznek a „klasszikus”, nagy hagyományokkal bíró sportágak, pl: az atlétika, a labdarúgás, a kézilabda, a kosárlabda, a röplabda, a triatlon, a judo, a vívás, az evezés, a tenisz, a karate, a lovaglás vagy a teke. De a nem mindennap kipróbálható golf, sportlövészet, jóga, kerékpárlabda, művészi teremkerékpár, kötélugrás, thai-boksz, taktikai közelharc, színpadi tánc, cirkuszi akrobatika sportág, hegy és sportmászás, rádió távirányítású repülő modellek, triál, zumba, swing, szörf, természetjárás, nordic walking, teqball, rúd fitness, valamint a sporthorgászat is megjelenik. Emellett a helyszíni színpadon látványos bemutatók adnak majd további élményeket, a sportolókkal, sportági képviselőkkel készített riportok pedig hasznos információkat a látogatóknak. A szombati napon pontgyűjtő-füzet is várja a gyerekeket, amivel értékes és hasznos ajándékokat nyerhetnek.

További információ: www.sportagvalaszto.hu/tata