A Güntner-Tata Kft. a városi sportcsarnok névadó szponzora

Négy évre szóló szponzori megállapodást írt alá június 28-án a Güntner-Tata Kft., és a Tatai Atlétikai Club. A megállapodás nyomán a Güntner a tavaly év végén átadott városi sportcsarnok névadó szponzora is lett, így a létesítmény a jövőben a Güntner Aréna Városi Sportcsarnok nevet viseli.

A Güntner-Tata Kft. már 27 éve meghatározó szereplője városunk gazdasági életének, s a TAC-hoz is több mint két évtizedes kapcsolat fűzi.  Schwarczenberger Tamás cégvezető a megállapodással kapcsolatban tájékoztatott arról, hogy a vállalat támogatási filozófiája három területre koncentrál - a gyermekek, a tatai intézmények és szervezetek, valamint a sport szponzorálására. A TAC esetében mindhárom tényező egyszerre megtalálható, ennek is köszönhető a jó kapcsolat. Egy sikeres cégnek kötelezettségei is vannak abban a városban ahol működik, s emellett ezzel a támogatással a jövőbe fektetnek be, hiszen a gyermekek egészsége az egyik legfontosabb, amivel mindenki csak nyerhet- nyilatkozta a cég vezetője.

Lázár Ottó a TAC elnöke a megállapodás aláírásával kapcsolatban elmondta:- a sportcsarnok nem készülhetett volna el, ha a megvalósulást Tata és a TAC együttműködése mellett nem segítik a tatai és környéki vállalkozások TAO felajánlásai. A közös erőfeszítések gyümölcse lett a csarnok, amely fél éve sikeresen tölti be funkcióját. A névadás lehetősége egyébként már tavaly ősszel felmerült, amikor felvetődött, hogy a legnagyobb TAO adományozó nevét adhassa az intézményhez, és további forrásokhoz juttathassa a sportegyesületet.

Michl József polgármester az aláírás helyszínén kiemelte: - ez a támogatás egy nagyon szép példája annak, hogy a helyi vállalkozók és cégek milyen módon vesznek részt a város sportéletében. Nagy köszönet jár ezért a Güntnernek, és mellette természetesen azoknak a vállalkozásoknak is, akik a csarnok létrejöttét elősegítették azzal, hogy TAO támogatást nyújtottak a felépítéséhez-fogalmazott a városvezető.

A megállapodási szerződés nyomán a Güntner - Tata Kft. kifejezi a város sportélete iránti elkötelezettségét, a TAC pedig folyamatos anyagi támogatáshoz jut, programjai, működése megvalósításához. A csarnok új elnevezése – Güntner Aréna Városi Sportcsarnok- az épület két oldalán is látható lesz majd, a tervek szerint nyár közepétől.