Kertvárosi Nap és Díjugrató Lovasverseny

Július 29-én, a Pezsgőgyári Pályán rendezik meg a 4. Kertvárosi Napot és Regionális Díjugrató Lovasversenyt. A lovasok többek között Tata Város Nagydíjáért szállnak nyeregbe.

"A 19. század második felében Esterházy Miklós gróf a mai Kertváros területén megépítette a lóversenypályát, és meghonosította Tatán az évenkénti rendszeres lóversenyeket. Ezen a pályán az első versenyt, 1886. szeptember 30-án, 3-4 ezer Budapestről és Bécsből érkező vendég nézhette végig. A gróf a lóversenypálya mellett saját költségén, vasúti megállót építettet Tóvároskert néven. Az idomárok egyöntetűen elismerték, hogy az országban a futólovak idomítására legalkalmasabb a „tatai gyep"."
Forrás: Wikipédia

A nap szabadidős versenyszámmal indul 8 órától.

A kezdő lovasok díjazása után veszi kezdetét Tata Város Nagydíjáért és a minősítő pontokért folyó küzdelem több kategóriában is. Az elmúlt években száznál is többen neveztek a versenyre.

A lovas programok mellett

Horváthy Lóránt Kertváros önkormányzati képviselője

egyéb családi programokra várja a választókerület polgárait és minden tatai és környékbeli érdeklődőt.

A gyerekek ingyen használhatják a légvárat, az arcfestő ingyen festi ki arcukat és családi összefogást igénylő népi játékokat próbálhatnak ki a résztvevők.

Új szervezővel új helyszínen újra lehet nevezni a Lecsófőző Versenyre.

 

A Tarka Tanya póniain

a lovaglásban még nem jártas gyermekek is ingyen megtapasztalhatják a lovaglás élményét. A Tarka Tanya bemutatóval is készül a lovas napra.

 

Időutazás az Esterházy grófok gazdálkodásába.
Óránkénti tárlatvezetés a Pezsgőgyárban.

Pezsgőgyár látogatása (500,- Ft/fő belépődíj ellenében, 14 év alatt ingyenes)

CsatolmányMéret
Kép ikon Kertvárosi Nap - plakát.jpg3.62 MB