Tatán rendezik a XXII. Országos Főépítészi Konferenciát

Augusztus 23. és 25. között városunk ad otthont a XXII. Országos Főépítészi Konferenciának, melynek idei fő témája a család a városban, mottója pedig: „Otthonunk kőből, vízből, szeretetből”.

Egy évvel ezelőtt Kecskeméten vette át Michl József polgármester és Kiss Zsolt főépítész az Országos Főépítészi Konferencia vándorzászlaját annak jelképeként, hogy a programot 2017-ben Tatán rendezik majd. Az ország önkormányzati és állami főépítészei egyébként saját kezdeményezésükre 1996 óta évente más és más városban rendezik meg ezt a szakmai találkozót, mely ebben az évben arra keresi a választ, hogy hogyan biztosítható vonzó élettér a településen élők, a családok, és közösségek számára.

A konferenciára a főépítészeket és családtagjaikat valamint a szakma más képviselőit, a tervezőket, az építéshatóságok munkatársait, az örökségvédőket, a régészeket, a minisztériumok, főhatóságok, kormányhivatalok munkatársait, önkormányzati szövetségeket, a helyi és országgyűlési képviselőket, szociológusokat, közgazdászokat, a szakmai, társadalmi szervezetek vezetőit és munkatársait egyaránt várják.

A programot a Magyar Főépítészek - Országos Főépítészi Kollégium – Egyesület és Tata Város Önkormányzata szervezi. Társrendezők: a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Urbanisztikai Társaság, a Magyar Építész Kamara és a Duna-Gerecse Turisztikai Nonprofit Kft.