Szabóné Bottyán Ildikó a Tata Városáért kitüntetés bronz fokozatának díjazottja

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017-ben Tata Városáért kitüntetés bronz fokozatában részesítette Szabóné Bottyán Ildikót, a Kincső zenekar prímását. A díjat augusztus 20-án, a Kossuth téren megrendezett ünnepségen adták át.

Szabóné Bottyán Ildikó élete már harminc esztendeje szervesen összefonódik a tatai néptánc mozgalommal, azon belül is a Pötörke Népművészeti Egyesülettel, hiszen a Kincső zenekar szinte a kezdetektől kíséri őket. A zenekar több felállásban is muzsikált az évek során, azonban prímásuk változatlan maradt. Számos néptáncegyüttes zenei kíséretét ellátják, különböző népművészeti fesztiválok kísérő-zenekari feladatát is felvállalják. Ildikó munkáját alapos felkészülés jellemzi, igyekszik maximálisan megfelelni az elvárásoknak, és erre ösztönzi zenésztársait is.

Férjével Tatán élnek, gyermekeik: Kincső és Marcell, a Magyar Táncművészeti Egyetem néptánc szakos hallgatói.

Szabóné Bottyán Ildikó a Kincső zenekar prímásaként a népzene megismertetésében, továbbéltetésében, népszerűsítésében végzett önzetlen tevékenysége elismeréseképpen vehette át a Tata Városáért kitüntetés bronz fokozatát.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!