A Tata Város Díszpolgára cím kitüntetésben részesült Nyilas Leonov Anita

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017-ben a Tata Város Díszpolgára kitüntetést adományozta Nyilas Leonov Anitának, magyarkanizsai polgármesteri tanácsnoknak, és a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács alelnökének. A díjat augusztus 20-án, a Kossuth téren megrendezett ünnepségen adták át.

Nyilas Leonov Anita 2008 és 2012 között a Magyarkanizsai Községi Tanács művelődéssel megbízott tagja volt, 2012-től a községi alapítású Diszpécser Kft. igazgatója, 2017-től polgármesteri tanácsnok. A kezdetektől ő a felelőse Magyarkanizsán a Tatával 2012-ben létesített testvérkapcsolatnak. Nagy ügyszeretettel, precizitással, megbízhatósággal és alázattal tesz eleget ezen feladatának. Az ő kezdeményezésére vehettek részt tatai művészek az oromi Zengő tájház alkotótáborában és az oromhegyesi fafaragótáborban, neki köszönhetően mutatkozhattak be tatai képzőművészek a magyarkanizsai Dobó Tihamér Galériában, majd később, felkarolva a Tatai Tehetséggondozó Művészeti Táborból kikerült ifjú alkotók kiállításainak ügyét, lehetővé tette a fiatalok magyarkanizsai bemutatkozását is. Szintén az ő kezdeményezésére szerepelhetett a Tatai Versbarátok Köre Magyarkanizsán. A Tatai Tehetséggondozó Művészeti Táborban való részvétele mindig nagy szervezési segítséget jelent a tábor megvalósításához.

A Tata és Magyarkanizsa közötti testvér-települési kapcsolat sikeres útjára indításában betöltött szerepe, sokirányú munkája elismeréseképpen Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete Nyilas Leonov Anitát Tata Város Díszpolgára cím kitüntetésben részesítette.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!