A Tata Város Díszpolgára cím kitüntetésben részesült Nyisztor Ilona

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017-ben a Tata Város Díszpolgára kitüntetést adományozta Nyisztor Ilona népdalénekes- pedagógusnak. A díjat augusztus 20-án, a Kossuth téren megrendezett ünnepségen adták át.

Nyisztor Ilona a Románia területén élő moldvai csángó magyarok egyik legismertebb énekese. Kivételes tehetségű és hangú előadó. Népdalokat gyűjt és hangversenyeket ad hazájában és külföldön egyaránt. Több önálló lemeze jelent már meg és rendszeres vendége a nagy magyarországi fesztiváloknak. Tudatosan gyűjti ősei énekét, a moldvai népdalokat. Pedagógusként szakavatott módon tanítja a gyermekeket a népdal szeretetére és éneklésére. Pusztinai tanítványaival sok helyre kap meghívást, így Tatán is számos alkalommal énekelték és éneklik őseik csodálatos dalait, nemzeti ünnepeinken. A tatai meghívásoknak mindig szívesen tesz eleget, örömmel beszél rólunk és amerre csak jár, viszi városunk hírét.

Tata város hírnevének öregbítéséért, a csángó magyar népdalok megóvásáért, továbbadásáért végzett példamutató tevékenysége elismeréseképpen, Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete Nyisztor Ilonát Tata Város Díszpolgára cím kitüntetésben részesítette.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!