A Tata Város Díszpolgára cím kitüntetésben részesült Szarka Andrea

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017-ben a Tata Város Díszpolgára kitüntetést adományozta Szarka Andreának, a szőgyéni Csongrády Lajos Alapiskola igazgatójának. A díjat augusztus 20-án, a Kossuth téren megrendezett ünnepségen adták át.

Szarka Andrea 1994 óta pedagógusa a Csongrády Lajos Alapiskolának. 2009-től 2015-ig igazgatóhelyettesként, 2015-től napjainkig igazgatóként vett, illetve vesz részt az intézmény vezetésében. 2010-től 2014-ig önkormányzati képviselő volt Szőgyénben. A „Miért” kisszínpad tagjaként, a Baráti Néptánccsoport, majd az Iglice Néptáncegyüttes alapítójaként és vezetőjeként számos tatai városi rendezvény és ünnepség fontos közreműködője volt. 2005 óta éltetője a Csongrády Lajos Alapiskola és a Fazekas utcai iskola közötti testvériskolai kapcsolatnak. Szervezi és irányítja az iskola diákjainak szerepléseit a különféle tatai rendezvényeken. Koordinátora a Szőgyén – Tata Sportnapoknak, és a Szőgyén-Tata-Szőgyén kerékpártúráknak. Kulcsszerepe van a szőgyéni és tatai pedagógusok szakmai kapcsolattartásában, tapasztalatcseréiben is.

A Tata és Szőgyén közötti testvér-települési kapcsolat gazdagításáért végzett kiemelkedő és önzetlen tevékenysége elismeréseképpen, Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete Szarka Andreát a Tata Város Díszpolgára cím kitüntetésben részesítette.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!