A Tata Város Díszpolgára cím kitüntetésben részesült Vígh Gábor

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017-ben a Tata Város Díszpolgára kitüntetést adományozta Vígh Gábornak, Szőgyén polgármesterének. A díjat augusztus 20-án, a Kossuth téren megrendezett ünnepségen adták át.

 

Vígh Gábor vállalkozóként 1990-től mecénása a szőgyéni civil szervezeteknek, támogatója az önkormányzati kulturális rendezvényeknek, projekteknek. Az általa nyújtott támogatásoknak is köszönhető, hogy a szőgyéni kulturális és hagyományőrző szervezetek rendszeres résztvevői a tatai városi ünnepségeknek, valamint tatai művészek is részt vehetnek a szőgyéni nyári alkotótáborokban. 1998-tól 2014-ig önkormányzati képviselőként, 2002-től 2006-ig alpolgármesterként, 2014-től immár polgármesterként segítette és segíti a Tata – Szőgyén testvértelepülési kapcsolat erősítését és elmélyítését. Polgármesterként tett új kezdeményezései hozzájárulnak ahhoz, hogy a tataiak szélesebb körű és elmélyültebb ismereteket szerezzenek a Felvidék kultúrájával, történelmével kapcsolatban. A szőgyéni gyökerű tataiakkal való folyamatos kapcsolattartása, a Mindszenty téri Szőgyéni emlékkereszt megvalósításában és a kereszt szőgyéni párjának felállításában vállalt szerepe ugyancsak tiszteletre méltó.

A Tata és Szőgyén közötti testvér-települési kapcsolatok elmélyítése és kiszélesítése érdekében végzett sokoldalú, önzetlen szervező munkája elismeréseképpen Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete Vígh Gábort a Tata Város Díszpolgára cím kitüntetésben részesítette.

Az elismeréshez szívből gratulálunk!