Új játszótér várja a gyerekeket a Dadi úton

Új játszóteret adtak át Tatán, a Dadi út 22. szám alatt.

A korábban üres területen az Önkormányzat megbízásából a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. alakította ki azt a közösségi teret, melyen többek között libikóka, favár, csúszdák, hinták, képesség fejlesztő játékok és homokozó is várja a kicsiket.

Viczenáné Czégény Ágnes, a körzet önkormányzati képviselője a helyszínen elmondta: - már képviselővé választása előtt elhatározta, hogy megválasztása esetén a körzetben mindenképpen kezdeményezni fogja egy játszótér kialakítását, mert a gyerekek a környéken gyakran az utcán és az aszfalton játszottak. A mára elkészült új játszótér két éves munka eredménye, hiszen kialakításakor számos biztonságtechnikai előírásnak és uniós szabálynak kellett megfelelni. A képviselő hozzátette: - A munkák a helyszínen még nem értek véget, a jövőben elkészül a területet védő kerítés, és egy díszburkolatos járda is.

Michl József a játszótér átadásán tájékoztatott arról, hogy a Gyermekbarát Város program szerves része a helyi játszóterek fejlesztése, és újabbak létrehozása - ez egy természetes önkormányzati feladat. A polgármester külön köszönetet mondott a választókerület képviselőjének Viczenáné Czégény Ágnesnek, aki nagy szeretettel és lelkesedéssel készítette elő és kísérte figyelemmel a munkálatokat a korábban elhanyagolt területen.

A közel 5 millió forintos beruházás nyomán felépült játszótér fejlesztésével a jövőben az idősebb korosztályra is gondolnak majd, a területre ugyanis a tervek szerint szabadtéri, funkcionális edzőeszközöket is ki fognak helyezni.