Tata és Térsége Civil Napok szeptember 16. és október 1. között

Idén is megrendezik a Tata és Térsége Civil Napok programsorozatot, melyről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők szeptember 13-án a Bordó Házban.

A 14. alkalommal sorra kerülő rendezvény eseményei szeptember 16. és október 1. között várják az érdeklődőket a civil egyesületek civil programjaival, városunkban és a kistérségben. A helyi civil szervezetek egyre több alkalommal vesznek részt a különböző tatai eseményeken, a nyári fesztiváloknak is lelkes segítői, támogatói, ennek ellenére erre az őszre sikerült 37 programot felsorakoztatniuk a Civil Napokra. Domonkos Ágnes, a fő szervező Tata és Térsége Civil Társulás elnöke, az esemény sajtótájékoztatóján kiemelte:- Nagyon fontos, hogy egy évben egyszer a civilek több hangot adjanak maguknak, és közösen megmutassák, hogy szervezeteik milyen sokrétű munkát végeznek, egész évben segítve a helyi közösség életét.

A rendezvény nyitóprogramját szeptember 16-án a Szent Kereszt Templomban tartják, ahol az Ars Sacra Fesztivál keretében a Nyitott Templomok Napján a „Kárpát-medencei népének gyűjtemény” tatai bemutató koncertjére kerül sor 19 órától - a könyv anyagából az Esterházy Énekegyüttes ad ízelítőt - majd „Élő templomablakok” címmel Vadász Attila különleges színorgona koncertjét hallhatja és láthatja a közönség.

A Civil Napok programjai a művészet mellett többek között kapcsolódnak a sporthoz, az egészséges életmódhoz, az irodalomhoz, a gyermekneveléshez, és az oktatáshoz. A részletes programleírás a mellékletben olvasható.

A rendezvény támogatója Tata Város Önkormányzata.