XVI. Gombász Hétvége és Gombakiállítás Agostyánban

A Zöld Sziget Kör Természetvizsgáló Közhasznú Egyesület, az Agostyáni Bergengócia Óvoda, és a Miskolci Gombász Egyesület gombász hétvégét szervez október 28. és 30. között.

A hétvége programja:

-Családi gombagyűjtés 10. 28. (szombat).

Útvonala: Agostyáni szőlőhegyről a vadsózóig, gyülekezés az agostyáni buszfordulónál 9:30-kor. Vezeti: Gombik Gabriella és a miskolci gombaszakértők. Indulás: Tatáról a 9:10-es tardosi busszal Agostyánig, illetve autóval lehet a találkozó helyszínére érkezni.

-Felnőtt gombaismereti túra 10. 28. (szombat).

Útvonala: Tardos-Gorbatetőn van a találkozó 9:30-kor, a Tatáról induló 9:10-es busszal, ill. autóval lehet odaérkezni, onnan az út két oldalán gyalog indul visszafelé a túra az Agostyáni Faluházig. Vezeti: Liszt András gombaszakellenőr – déli oldal, kényelmes séta, és Berki Frigyes egyesületi tag – északi oldal, vadregényesebb, nehezebb séta. A begyűjtött gombák a túrák végén az Agostyáni Faluháznál kerülnek bevizsgálásra.

A kirándulásokon közösen begyűjtött gombafajokból rendezik meg a Miskolci Gombász Egyesület, a Tatai Geszti Óvoda Agostyáni Tagintézménye és a Zöld Sziget Kör összefogásával a XVI. Gombakiállítást október 29-én és 30-án. A kiállítás megtekinthető vasárnap 10 és 16 óra között, hétfőn 8-tól 12 óráig.

A szervezők kérik, hogy mindenki az alkalomhoz illő ruházatban, felszereléssel látogassa a kirándulást, valamint az enni- és innivalóról se feledkezzen meg. Mindenki saját felelősségére vesz részt a túrán!