A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Új sportpark várja a tataiakat a Cseke-ligetben

Átadták városunk legújabb szabadtéri sportparkját a Cseke-ligetben, ahol a gumiburkolattal ellátott 10×15 méteres alapterületen, hat elemcsoportból 15 szabadtéri funkcionális edzésre alkalmas, saját testsúlyos gyakorlatok végzésére tervezett eszköz várja a mozogni vágyókat.

A „D" típusú sportpark a Nemzeti Szabadidős - Egészség Sportpark Program keretében, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával, a Nemzeti Sportközpontok és Tata Város Önkormányzata együttműködésével készült el.

A helyszínen Michl József polgármester elmondta:- A tataiak nagyon szeretnek mozogni, sok tagja van a sportegyesületeknek, és sokan élnek a szabadtéri mozgás lehetőségeivel, ezért a cél az, hogy az Öreg-tó és a Cseke-tó partján is olyan parkok létesüljenek, amelyek alternatívát jelenthetnek a szabadban sportolók számára. Emellett az is fontos, hogy az eszközök az iskolák közelében legyenek, így még változatosabbak lehetnek a testnevelés órák.

A körzet önkormányzati képviselője, dr. Beró Henrietta a közel 13 millió forintos beruházással kapcsolatban tájékoztatott arról, hogy a saját testsúlyos edzésekre lehetőséget biztosító eszközök kihelyezésére hét helyszínnel pályázott a város, ebből a Cseke-ligeti pályázat került ki győztesen. Ez a park utat mutat a jövőre, mivel szeretnék később tovább bővíteni a szabadtéri sportparkok számát Tatán. Az alpolgármester hozzátette: - A Cseke-ligeti pálya ideális a funkcionális edzés kedvelőinek, hiszen a tó körüli futást kiegészíthetik a különböző erő és egyensúlyfejlesztő gyakorlatokkal, de a helyszín családi programokhoz is kiváló, mert a szomszédos játszótérrel együtt a gyerekek és a szülők egyaránt hasznosan tölthetik ott a szabadidejüket.

A helyszínen a különböző eszközök használatát egy információs tábla is bemutatja, segítve a gyakorlatok helyes kivitelezését. Városunk új sportparkját az átadás napján a Vaszary Iskola növendékei is kipróbálták egy testnevelés óra keretében, s a jövőben a tataiak korlátlanul használhatják ha a jó levegőn szeretnének mozogni.