Diák-közmeghallgatást tartottak a Városházán

Diák-közmeghallgatást tartottak november 22-én a Városházán, ahol a 6-12 éves korosztály mondhatta el véleményét és tehette fel kérdéseit városunkkal, és az itt élő kisdiákok mindennapjaival kapcsolatban.

A Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városi Diákönkormányzat között létrejött együttműködési megállapodásnak, valamint a Gyermekbarát Város Program intézkedési tervében foglaltaknak megfelelően a Képviselő-testület évente egy alkalommal diák-közmeghallgatást tart a 6-12 évesek számára. Az idei rendezvényen részt vett dr. Beró Henrietta alpolgármester, az önkormányzati képviselő-testület tagjai, Tata diákpolgármestere és a Városi Diákönkormányzat tagjai, valamint a DÖK munkáját segítő pedagógusok, és a tatai iskolákat képviselő diákok.

A diák-közmeghallgatás célja egyrészt az, hogy a legfiatalabb iskolás korosztályok szervezett formában elmondhassák véleményüket az őket is érintő városi döntésekről, emellett pedig tapasztalatokat szerezzenek a részvételi demokrácia terén. A közmeghallgatáson dr. Beró Henrietta tartott tájékoztatót az aktuális helyi fejlesztésekről, és fogadta a diákok kérdéseit. Az alpolgármester az eseménnyel kapcsolatban elmondta: - Tata Gyermekbarát város, ezért is fontos, hogy teret biztosítsanak a kisdiákoknak arra, hogy elmondhassák véleményüket, tapasztalataikat, melyek aztán beépülhetnek a döntési folyamatokba. Az évente megrendezett közmeghallgatáson a legkisebbek is elmondhatják mi az ami tetszik nekik a város életében, és mi az, amit a jövőben szeretnének látni az őket érintő és érdeklő területeken. Dr. Beró Henrietta hozzátette, minden évben várják az új ötleteket, amelyek segítik a Gyermekbarát Város program, és a tervezett fejlesztések még hatékonyabb megvalósítását, és az aktuális igények felmérését.

Az idei közmeghallgatáson megtelt a Fischer Ház tárgyalóterme, ahol a diákok elsősorban a helyi játszóterekkel, a sportparkokkal, a közlekedéssel és a strandolási lehetőségekkel kapcsolatosan tettek fel kérdéseket.