Újraföstve…

Tv bemondó, riporter, családanya, barát…és elsőkönyves író. November 22-én könyvtárunk vendége volt Szakács Zsuzsa (alias Nógrádi Szofi), aki Újraföstve c. könyvét mutatta be a közönségnek. A kézikönyvtár kicsinek bizonyult, szó szerint a csilláron is lógtak (volna, ha a világítótestek állapota ezt lehetővé tenné).

Mi késztet egy –a külső szemlélő által sikeres, szép, mosolygós, szakmailag elismert -NŐT, úgy az 50. év környékén, hogy felszámolva (szinte) mindent, kövessen egy utat…amit nem is volt könnyű meglelni. Érzések, gyötrődések, keresgélések…gondolatok és napi gondok…mindez lebilincselően „szakisan”, nevettetőn és elgondolkodtatón.

Aztán előkerül egy régi kép és vele egy érzés…meleg nyári szél, terméskő a talp alatt, lenvászon ruha hűvös érintése és vízszag…Lassan körvonalazódik a terv, hogy ez az érzés újra visszajöjjön.

S Szakács Zsuzsa eltűnik a képernyőről, hogy aztán egy év múlva újra feltűnjön…nálunk, a könyvtárban. Mi történt közben? Megtudhatja, ha elolvassa az Újraföstve c. könyvet, ami egy trilógia első része.

FIGYELEM! Kacagást (néhol harsány nevetést) idéz elő! Legyen tekintettel környezetére! Munkaértekezlet, továbbképzés alatt, tömegközlekedve csak óvatosan olvasni!

 

Sinkó Ildikó

(Fotók: Móricz Zsigmond Városi Könyvtár)