Kiosztották az idei Öveges ösztöndíjakat

November 24-én a Városháza dísztermében osztották ki az idei Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjakat. Az elismerésben részesült 10 hallgatót Michl József polgármester és dr. Beró Henrietta alpolgármester köszöntötte.

 

Tata Város Önkormányzat Képviselő-testülete a felsőoktatásban kiemelkedő tanulmányi eredményt elért tatai hallgatók elismerésére és megbecsülésére alapította az Öveges József Tanulmányi Ösztöndíjat a 2011/2012-es tanévtől. A díj olyan tatai állandó lakóhellyel rendelkező, nappali tagozatos, felsőoktatásban alapképzésben, osztatlan mesterképzésben vagy mesterképzésben tanuló hallgatónak adományozható, aki a díj adományozását megelőző tanév mindkét félévében 4,2-nél magasabb tanulmányi átlagot ért el, és még legalább egy tanéve van hátra a tanulmányai befejezéséig. A díjat évente maximum 10 hallgatónak lehet odaítélni.

Michl József polgármester elmondta: - az ösztöndíjat nem szociális alapon ítélik oda, hanem annak alapján, hogy a jelentkezők a maguk szakterületein hogyan fejlődnek, és milyen eredményeket értek el. Ezzel a díjjal a munkájukat szeretnénk elismerni azoknak, akik a legkiválóbban haladnak előre a tanulmányaikban. A városvezető hozzátette: - remélik, hogy az ösztöndíjasok a tanulmányaik befejezése után mind visszatérnek majd Tatára, a program egyik célja is az, hogy erősítse a fiatalok kötődését városunkhoz.

A pályázatok alapján, a támogatás odaítéléséről Tata Város polgármestere dönt a Humán és Ügyrendi Bizottság javaslata alapján. Idén 20 fő nyújtotta be pályázatát, a díjat 10 hallgatónak adományozta Michl József.

2017-ben Öveges József tanulmányi ösztöndíjban részesült:

-Acsády Eszter - Semmelweis Egyetem ápolás és betegellátás dietetikus szakirány.

-Aros Flóra - Széchenyi István Egyetem gyógypedagógia szak.

-Heitz Ferenc Dániel - Budapesti Műszaki Egyetem Természettudományi Kar, matematika szak.

 -Kiss Botond - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem matematika szak.

 -Mészáros Anna - Eötvös Loránd Tudományegyetem, Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar.

 -Petró Liza - Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem építész kar.

- Petró Petra -  Magyar Képzőművészeti Egyetem képzőművész tanár mesterképzés.

 -Simondán Sára -  Eötvös Loránd Tudományegyetem tanító szak.

 -Szarka Tamás - Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem előadó-művészet zenekar és kórusvezetés.

-Tóth Réka - Szegedi Tudományegyetem ápolás és betegellátás szak.

Gratulálunk az idei ösztöndíjasoknak, további sok sikert kívánunk tanulmányaikhoz!