Az időseket köszöntöttük Agostyánban

Tata Város Önkormányzatának szervezésében, december elsején rendezték a hagyományos agostyáni Idősek Napját, amelyen vacsora, és zenés mulatság várta a hatvan meghívott vendéget. 

Dr. Varga András, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: - ilyenkor minden évben megköszönjük Agostyán legidősebb lakóinak, hogy ezt a világot örökül hagyták nekünk, és az útmutatásaik alapján mi is igyekszünk mindennapjaink értékeit a jövő nemzedékeinek megőrizni, átadni.

Michl József polgármester a helyszínen úgy nyilatkozott: - Agostyánban egy olyan kis közösség él, amely másként őrzi a hagyományokat, mint a város más részein élők, ilyen hagyomány régóta az is, hogy évente egyszer köszöntik a városrész legidősebb lakóit. A polgármester hozzátette: - Minden idős ember megérdemli a köszönetet, hiszen hosszú évtizedeken keresztül szorgalmasan dolgoztak, segítették, támogatták a családjaikat, nevelték a gyermekeiket, unokáikat, kifejezve mindezzel Agostyán és egész Tata iránti szeretetüket is.

A vendégeket köszöntötte a Tatai Német Nemzetiségi Önkormányzat nevében Schmidt Mónika, valamint Michl József és Bencsik János országgyűlési képviselő. A programban idén is külön köszöntötték Agostyán legidősebb hölgy és férfi lakosát, majd felléptek műsorukkal a tatai Geszti Óvoda Agostyáni Tagintézményeinek apróságai, ezt követően pedig vacsorával és zenés mulatsággal folytatódott az este.