Tatán léptek fel a csíksomlyói Árvácskák

December 2-án a Kossuth téren, az Adventi Örömök programjában léptek fel a csíksomlyói Árvácskák. Az 51 fős csoport tagjai betlehemes műsorukat mutatták be a tatai közönségnek.

Az Árvácska együttes 1997 őszén alakult a csíksomlyói gyermekotthon lakóiból, akkor 40 állami gondozott gyerekkel kezdve meg működését. Az Árvácskák már évek óta hagyományosan ellátogatnak hozzánk, fellépéseiket mindig nagy siker kíséri.

Gergely István a Csibész Alapítvány elnöke a helyszínen elmondta: -  küldetésüknek már hagyománya van, hiszen két évtizede járnak Magyarországra az adventi időszakban. A gyerekek általában családoknál vannak elhelyezve, s a szeretetteljes befogadást minden évben lelki-szellemi ajándékokkal viszonozzák. Az a tapasztalat - tette hozzá Gergely István, hogy nagy öröm az elfogadás-befogadás, mint ahogyan az ünnepi műsort is mindig örömmel fogadja a közönség.

Michl József a Kossuth téren köszönetet mondott mindenkinek, aki segített az Árvácskák fogadásában, külön azoknak a családoknak, amelyek befogadták a gyerekeket, valamint a Máltai Szeretetszolgálatnak, és minden adakozónak, aki ajándékával segített. A városvezető hozzátette: - az, hogy a gyerekek kísérőikkel egy ilyen hosszú út során eljönnek hazánkba előadásokat tartani, nekünk már önmagában egy nagy ajándék, amit viszonzunk a szeretetünkkel, jóságunkkal és adományainkkal.