Lakossági fórumot tartottak az Egység utcai zöldterületek gondozásáról

Lakossági fórumot tartott december 7-én dr. Beró Henrietta, a 6-os számú választókerület képviselője, az Egység utcán. A fórum témája: a zöldterületek gondozása és a zöldhulladékok elszállításának rendje volt.

Az alpolgármester a helyszínen elmondta:- három évvel ezelőtt egy korábbi lakossági fórumon a lakók kérték, hogy ők kezelhessék a társasházak közötti zöldterületeket. Mivel azonban azóta számos ingatlan cserélt gazdát, és sok új lakó érkezett az 1-13-as tömbökbe, felvetődött: ismét érdemes megbeszélni, hogy jó-e így ez a gyakorlat, vagy a körzetben élők inkább szeretnék visszaadni a zöldfelületeket az Önkormányzat kezelésébe. Dr. Beró Henrietta hozzátette: - a lakók példaértékűen kezelték a kis zöldterületeket, ezt a munkát szívesen támogatja a jövőben is a város például zöldhulladék gyűjtő zsákokkal vagy növényekkel, de természetesen az ott élőknek kell eldönteniük, hogy a jövőben is vállalják-e ezt a feladatot.

Michl József polgármester a lakossági fórumon úgy nyilatkozott: - 300 hektárnyi zöldfelületet gondoz az Önkormányzat, ebben nincsenek benne a kertvárosi részek családi házai előtti területek. Tatán számos társasházi körzetben jelent feladatot a zöldterületek gondozása, de sok példa van arra, hogy a lakóközösségek saját ízlésüknek megfelelően gondozzák ezeket a kis kerteket. Az ilyen közösségi összefogásokat a jövőben is támogatják, a lakók pedig ízlésüknek megfelelően alakíthatják a környezetüket.

A lakossági fórumon döntés született arról, hogy az elhangzottakról külön minden érintett háztartás levelet fog kapni, és a tájékoztató alapján határozhatnak arról, hogy a jövőben folytatódjon az eddigi gyakorlat, vagy a zöldterületek ápolása újra az Önkormányzat feladata legyen.