Kihirdették az „1000 arcunk, 1000 rajzunk” képzőművészeti pályázat nyerteseit

Tata Város Diákönkormányzata hagyományaihoz híven idén is meghirdette képzőművészeti pályázatát. Az „1000 arcunk 1000 rajzunk” elnevezésű felhívásra érkezett pályamunkák legjobb alkotóit december 20-án köszöntötték a Városházán.

A felhívásra tatai általános és középiskolások pályázatait várták. Összesen 67 pályamű érkezett be, melyből 3 korcsoportban az első három helyezettet köszöntötte Michl József polgármester, dr. Beró Henrietta alpolgármester, Dr. Varga András önkormányzati képviselő, és Kelemen Anna diák alpolgármester.

Dr. Beró Henrietta a helyszínen elmondta:- a diákönkormányzat tagjai nagyon aktívak, az elmúlt napokban például karácsonyi adományokat is gyűjtöttek a rászorulóknak. Az alpolgármester kiemelte:- idén ismét különleges, és nagyon kreatív munkák érkeztek a rajzpályázatra, a nyertesek pedig büszkék lehetnek, mert színvonalas alkotásokat küldtek be. A díjazottak egyénre szóló ajándékokat kaptak, melyeket a diákönkormányzat segítségével választottak ki.

Dr. Varga András a helyszínen úgy nyilatkozott: - ez a pályázat abban különbözik a többitől, hogy teljesen kötetlen a témaválasztás és az alkotás technikáját is szabadon választhatják meg a diákok. Újdonság, hogy az elkészült pályaműveket hamarosan az interneten is meg lehet majd tekinteni. Az önkormányzati képviselő hozzátette: - a zsűrinek idén is nehéz dolga volt, a bírálóbizottságot Lévay Ádám grafikusművész vezette.

A nyertesek oklevelet és ajándékcsomagokat vehettek át. A pályázatra 2018-ban újra lehet majd jelentkezni, jövőre is várjuk az alkotó kedvű tatai diákok munkáit.