Nagy sikerrel zajlott a Vízkereszt-napi koncert

Tata Város Önkormányzata és a Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. szervezésében január 6-án délután „Vízkereszt vagy amit akartok” címmel rendezték meg a hagyományos újévi koncertet Tatán, a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban, ahol  zsúfolásig megteltek a széksorok.

Michl József a helyszínen köszöntőjében elmondta: - Ilyenkor az év első napjaiban abban reménykedünk, hogy az előző esztendő számos tanulságából sok új dolgot felismerve el tudunk kezdeni valami egészen mást. Most, 2018 elején ebben az erősíthet meg bennünket, hogy mindaz a kincs és szépség, amit a mögöttünk álló évben összegyűjtöttünk, folytatódhat: elsősorban otthon, a saját családunkban, amely közösségünk erejének alapja. A városvezető az idén várható fejlesztések kapcsán kiemelte, Tata a tavaly beadott pályázatai nyomán már 3,8 milliárd forint támogatást nyert el, ennek segítségével 2018 az építkezések, a pályázatok megvalósításának éve lesz. Michl József külön köszönetet mondott a helyszínen Bencsik Jánosnak mindazért a segítségért, támogatásért és munkáért, amit az országgyűlési képviselő városunkért az elmúlt négy esztendőben tett.

Bencsik János évnyitó beszédében elmondta: -  azt kívánja a tataiak közösségének, hogy kihasználva az igazi tavasz beköszöntéig hátralévő heteket, mindenki saját magán dolgozva, az elmúlt év élményeinek segítségével el tudja készíteni az idei terveit, s aztán meg is tudja valósítani azokat. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: - Kívánom a Tatai-medencében élőknek, hogy ezekből az egyéni, belső munkákból egy olyan szép szőttes kerekedjék, amely 2018-ban is biztosítja közös reményeink teljesülését, összefogásunkat, és azt a bőséget mely anyagi és szellemi javakban egyaránt megnyilvánulhat.

A koncerten közreműködött Jenei Márta, a Soltész István Kamarazenekar, a Kőkúti Általános Iskola Fazekas utcai Tagintézményének Kicsinyek Kórusa, a Menner Bernát Zeneiskola Egyesített Zenekara, valamint a MH. 25. Klapka György Lövészdandár Zenekara.