A koronavírus információs vonal telefonszáma: (06-80) 277-455; (06-80) 277-456

Energetikai korszerűsítés a Tatai Kertvárosi Óvodában

Tata Város Önkormányzata a 235/2017. (VI.28.) Tata Kt. határozata alapján a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében pályázatot nyújtott be „Energetikai korszerűsítés a Tatai Kertvárosi Óvodában” címmel.

A TOP-3.2.1-16-KO1-2017-00001 jelű pályázatot 2017.12.20. napon kelt támogatási döntés alapján támogatásra érdemesnek ítélték.

 

A projekt időtartama:

Kezdőnapja:                                                  2018.03.01.

Fizikai befejezésének tervezett napja:           2021.02.28.

 

A projekt finanszírozása:

Támogatási intenzitás:                       100%

Elszámolható költségek:                    41.513.410,- Ft

Önerő:                                                0,- Ft

Támogatás:                                         41.513.410,- Ft

Projekt összköltsége:                         41.513.410,- Ft

Támogatási szerződés aláírása:          2018.

 

A projekt célja:

A felújítás célja, hogy az óvoda épületében a nyílászárók cseréjével, a hőszigeteléssel, a fűtési rendszer korszerűsítésével az energiafogyasztást, a CO2 kibocsátást minimalizáljuk. Az épület elavult gázfűtésének cseréje az épület gázfogyasztását jelentősen csökkenti, az energetikai hatékonyság fokozása hozzájárul az energiaellátás biztonságának növeléséhez, az energiaimport-függőség mérsékléséhez. A megújuló energiaforrások használatával az üvegházhatású gázok kibocsátása csökken, a fosszilis energiafelhasználás csökkentésével hozzájárulunk a környezeti ártalmak csökkentéséhez, ezzel pedig az ország nemzetközi kötelezettségvállalásának teljesítéséhez. A korszerűsítéssel, a megújuló energia-forrás használatával példát szeretnénk mutatni a szomszédos települések önkormányzatainak, a környező épületek tulajdonosainak, üzemeltetőinek a környezetterhelés csökkentésére. A projekt további célja, hogy: - az épületben dolgozók és óvodások egész évben otthonosabban érezzék magukat - a munkatársak és a lakosság elégedett legyen - egy kulturáltabb, élhetőbb településkép létrehozása - az épített környezet minőségének javítása - a projekt által megismertessük a lakosságot a megújuló energiaforrások alkalmazásának lehetőségeivel, ezáltal szemléletmódot formáljunk és energiatudatosságra valamint a megszerzett tudás továbbadására neveljünk - az akadálymentesített parkoló és mosdóhelység kialakításával megvalósuljon az egyenlő esélyű hozzáférés.

A projekt tartalma:

A tervezett fejlesztés Tata Város Önkormányzatának 100 %-os tulajdonában és fenntartásában lévő, a 2890 Tata, Deák F. u. 1. 3426/34. hrsz. alatt található Tatai Kertvárosi Óvoda korszerűsítésére irányul. Az épület hagyományos (jellemzően B30-as tégla) falazatú, egyszintes, alápincézetlen, beépítetlen padlásterű és lapostetős épület. Vakolatrendszere kopott, repedt, több helyen felázások, felfagyások nyomai láthatók. Az épület nyílászárói elöregedettek, energetikailag nem megfelelőek. Korábban néhány nyílászáró cseréje megtörtént a konyha területén, ezek jellemzően 2-3 éve beépített, műanyag keretes, kétrétegű ablakok, a gazdasági épületrészben hőszigetelt üvegezésű fa ajtók. Az épület akadálymentesítése nem biztosított. Az épület fűtése régi, állandó hőmérsékletű, rossz hatásfokú gázkazánnal van megoldva, teljesítmény-szabályozása a készülékhez kapcsolt szabályozóról történik, a radiátorokon jellemzően kézikerék található.

A projekt keretében megvalósuló korszerűsítések:

  • utólagos külső oldali szigetelés,
  • műanyag nyílászáró csere/korszerűsítés,
  • fűtési / HMV / hűtési rendszer(ek) korszerűsítése,
  • egyéb gépészeti korszerűsítés(ek),
  • napelemes rendszer (napenergiát hasznosító fotovoltaikus rendszerek).

 

Megjelenés a médiákban:

 

Támogató - Közreműködő Szervezet

Kedvezményezett:
Tata Város Önkormányzata
2890 Tata, Kossuth tér 1.
Tel.: 06-34-588-616,
Fax: 0634-587-090
E-mail: polgarmester kukac tata pont hu