Tata köszönti sportolóit!

Február 12-én a Güntner Aréna Városi Sportcsarnokban rendezték a hagyományos Sportdíj-átadó ünnepséget, melyen Tata Város Önkormányzata több mint 300 sportoló, edző és sportvezető munkáját ismerte el.

Az önkormányzat minden év februárjában egy éremmel ismeri el a sportolók előző évben nyújtott kiemelkedő teljesítményét. Idén a világversenyeken 1-6 és a magyar bajnokságokon, diákolimpián dobogós helyen végzett sportolók és felkészítőik vehették át az elismerést. Az ünnepségen részt vett Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség és a Nemzeti Diák-hallgatói és Szabadidősport Szövetség elnöke, kétszeres világbajnok öttusázó, aki elmondta: - Egy sportoló annak örül igazán, ha jól felkészül a versenyére, aztán ha jó eredményt ér el és sikerül megvernie ellenfelét, végül pedig ha elismerik mindezért, így a tatai díjátadó nagyon szép alkalom. Balogh Gábor a diákolimpiák kapcsán hozzátette, évente több mint 8000 eseményt szerveznek, több mint 200.000 tanuló részvételével, így a diákolimpia a legnagyobb tanulmányi verseny hazánkban, és ha valaki az első három helyen végez, akkor plusz pontot kap a felsőoktatási felvételi eljárás során.

Az idei sportdíj-átadóra 23 sportágból, 38 sportegyesület 327 versenyzője, edzője és sportvezetője kapott meghívót. A helyszínen Bencsik János is köszöntötte a résztvevőket. Az országgyűlési képviselő elmondta: - A szülők mellett a Tatán és környékén, s az együttműködő települések kisiskoláiban szolgálatot teljesítő testnevelő tanároknak köszönhető ez a szép eredmény, emellett kiemelkedő az az aktivitás is, ami megmutatkozik az idősebb korúak szabadidősport tevékenységében, s amit érdemes megőrizni úgy, hogy a másik oldalon az utánpótlás nevelésre is évről-évre nagyobb figyelmet szentel az önkormányzat, és a támogató gazdasági társaságok.

Az eseményen Michl József külön elismerésben részesítette Vámosi Lászlót, Tata sporttörténelmének feldolgozásáért, és a Tatai Patrióta Magazinban a város sportjáról megjelent cikksorozatáért. A polgármester a díjátadón kiemelte: - A város elismerését idén 20. alkalommal adták át azoknak a sportolóknak, akik tavaly derekasan teljesítettek. Nagy köszönet jár a sportvezetőknek, a sportolóknak, mindazoknak, akik ezen a területen dolgoznak, és nagy köszönet a szülőknek, akik tavaly is támogatták azt a munkát, ami ilyen fantasztikus eredményeket szült. A városvezető hozzátette: - Külön öröm, hogy Tatán újabb sportágak kezdenek megerősödni, így például a röplabda, amely a strandröplabdával együtt egyre népszerűbb, vagy a triatlon, amely tavaly egy rangos, országos verseny alkalmából mutatkozott be nálunk. Emellett a hagyományos tatai sportágakban is évről-évre egyre többen edzenek, és remélhetőleg a számuk a jövőben is tovább nő majd.

Tata Város Önkormányzata minden évben más, egyedi tervezésű emlékéremmel ajándékozza meg a kitüntetett sportolókat. Az idei érem Szabó Géza ötvös mester munkája, melynek hátoldalán a nyári lak épülete szerepel.

Az ünnepségen közreműködött a Primavera Táncklub.

Gratulálunk a kitüntetetteknek, jó egészséget,  további szép eredményeket kívánunk nekik!