Új funkcionális tréning és rehabilitációs központot avattak Tatán

Március elsején az Agostyáni út 73 szám alatt adták át a Core Power Funkcionális Tréning és Rehabilitációs Központot, a Bosu-Hungary Kft. szervezésében.

A központ a leginnovatívabb és legszélesebb funkcionális eszközrendszerrel felszerelt európai színvonalú edzőterem, ahol bármelyik generáció, az amatőr és a profi sportkedvelők is megtalálják a számukra megfelelő edzési lehetőségeket, a különféle óratípusok és sporteszközök révén.

A központ egy teljesen új lehetőséget kínál a sport rehabilitáció, rehabilitáció területén, céljuk, hogy a funkcionális tréningek mindenki számára elérhetőek legyenek, s az edzők és trénerek a helyszínen kész programot kapjanak, szakmailag ellenőrzött feladatokkal. A tatai központ 600 négyzetméteren, különböző termekkel, aerobik, funkcionális, valamint rehabilitációs részleggel, gyermeksarokkal és büfével működik. A helyszínen három, különböző erősségű un: core-power programmal tudnak megfelelő sportolási lehetőséget biztosítani, s a központban dolgozó szakemberek emellett  foglalkoznak sérült sportolók, vagy magánemberek rehabilitációjával is.

A Bosu neve egyébként már ismert Tatán a legkisebbek körében is, hiszen a mozgás és egyensúlyfejlesztő eszközzel 2015 őszén találkoztak a helyi óvodapedagógusok. Az egyensúly tréner, egy instabil közegben történő edzésmódszer, ami a korai fejlesztésben alkalmazva segíti a kicsik mozgását és egyensúlyérzékét. A kis helyen tárolható, félgömb alakú tornaeszközt azóta több városi óvodában is kipróbálták, hat hetes kurzusban, kisgyermekekkel végeztek méréseket, amelyek nagyon pozitív tapasztalatokat hoztak. Ezért Michl József polgármester kezdeményezésére az önkormányzat Bosu labdákat vásárolt, melyekkel a tatai óvodák hatékonyan egészítik ki fejlesztő programjaikat, foglalkozásaikat. Az új tatai sportközpontban elsajátítható a csoportos tréningek, a személyi edzés vagy az élsport képzések során alkalmazható BOSU® sporteszközök használata, amelyek az edzések bármely fázisában, nagy sikerrel alkalmazhatóak. Ezt a módszert már a magyar kézilabda, kosárlabda és futball edzők képzésében is eredményesen használják.

Tihanyi Krisztina a központ szakmai vezetője az ünnepélyes megnyitón hangsúlyozta: - nagyon fontos számukra a gyermekek korosztálya, ezért a legkisebbeknek is külön speciális mozgásprogramokkal szolgálnak, melyek nemcsak a kondíciójukat, hanem az idegrendszerüket is fejlesztik.

A megnyitó végén a helyszínen a TAC labdarúgói tartottak egy rövid, funkcionális tréning bemutatót.