Emlékezzünk együtt március 15-én

Tata Város Önkormányzata tisztelettel hívja és várja a tataiakat az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc emlékére szervezett rendezvényeire.

Március 14-én reggel 8 órakor a Kossuth téren ünnepséget tartunk a magyar zászló és címer napja alkalmából, melyen részt vesznek a tatai általános- és középiskolák végzős diákjai. A helyszínen ünnepi beszédet mond Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője és Michl József, Tata város polgármestere, aki elismerésben részesíti a legkiválóbb tatai diákokat. A rendezvényen közreműködnek: Petrozsényi Eszter és Kautzky Armand színművészek.

Március 15-én 9 órától ünnepi felvonulás kezdődik: megemlékezésre és koszorúzásra kerül sor Mansbarth Antal katolikus pap, a forradalom mártírjának emléktáblájánál (Ady Endre út, Fényes áruház), ahol áldást mond Kovács Csaba Albert plébános, Hamary Dániel, honvéd tüzér hadnagy Tópart utcai emléktáblájánál, és az 1848-as emlékoszlopnál, melyet a Szövetség Tatáért Alapítvány közadakozásból állított fel a várudvaron. A helyszínen beszédet mond Bencsik János országgyűlési képviselő. Az ünnepi rendezvényen közreműködnek: Petrozsényi Eszter és Turek Miklós színművészek, Molnár Kálmánné Petőházi Margit, a Menner Bernát Zeneiskola fúvószenekara Belső Máté vezetésével, a Kőkúti Általános Iskola Fazekas Utcai Tagintézménye és a Tatai Református Gimnázium tanulói.

Emlékezzünk együtt, találkozzunk március 14-én és 15-én!

CsatolmányMéret
Kép ikon Március 15. meghívó01.jpg218.68 KB
Kép ikon Március 15.-meghívó02.jpg159.02 KB