Versillusztrációs pályázat általános iskolásoknak

A Vaszary János Általános Iskola versillusztrációs pályázatot hirdet a költészet napja alkalmából, amelyre tatai általános iskolás diákok műveit várják.

 

A pályázat célja a versek megszerettetése, egyéni gondolatok ébresztése, kifejezése a képzőművészet által. A pályázat mottója: Család és szülőföld.

A pályaműveket két korcsoportban várják: alsó és felső tagozatos diákok pályázhatnak. Az illusztrációk készítéséhez az alábbi versekből meríthetnek ötletet a diákok:

- 1-4. osztály: József Attila: Altató, Mama, Petőfi Sándor: Füstbement terv, Anyám tyúkja,

- 5-8. osztály: Arany János: Családi kör, Petőfi Sándor: A Tisza, Radnóti Miklós: Nem tudhatom, József Attila: Anyám.

A pályaműveket A/3 vagy A/4 méretben, szabadon választott technikával lehet elkészíteni és személyesen leadni a polgármesteri hivatal 16-os szobájában Izsáki Zsuzsanna részére (telefonszám: 34-588-664).

A rajzok hátoldalán fel kell tüntetni a mű címét, a pályázó nevét,  iskoláját, osztályát, telefonszámát.

Beküldési határidő: 2018. április 6. 12 óra.

A díjazottakat április 9-10. között értesítik!

A beérkezett műveket a Vaszary János Általános Iskola Facebook oldalán megjelentetik, illetve a szervezők terveznek egy kiállítást is a művelődési házba.

Díjazás: korcsoportonként az első három helyezett tárgyjutalomban részesül, amelyet 2018. április 11-én 9 órakor a Vaszary János Általános Iskolában megrendezendő költészet napi ünnepségen vehet át.