Versíró pályázatot hirdet a Vaszary Iskola

A Vaszary János Általános Iskola idén is folytatja tavaly elindított versíró pályázatát a költészet napja alkalmából. Az elmúlt évben közel száz pályamű érkezett, a helyezettek értékes jutalmakban és meglepetésben részesültek.

2018-ban ismét várják a város általános iskolás diákjainak verseit! A felhívás célja a fiatalok irodalmi alkotókészségének fejlesztése, az irodalmi élmények közös megélése, a versek megszerettetése.

Két korcsoportban lehet pályázni: alsó és felső tagozatos diákok verseit várják.

A versek témája és terjedelme szabadon választott.

A verseket gépelve kell beküldeni Times New Roman 14-es betűtípussal, mivel egy elektronikus antológia kiadását tervezik, amely több honlapon, mindenki számára elérhető lesz.

Az elkészült pályaműveket a karpatinegyongyi@gmail.com e-mail címre várják.

Egyéb információ: Sárosi Csaba 30/720-90-89.

A pályázatnak tartalmaznia kell a pályázó nevét, életkorát, iskoláját, osztályát, telefonszámot. Beküldési határidő: 2018. április 6. (péntek) 12 óra, ezt követően egy öt fős zsűri bírálja el az alkotásokat.

Az eredményről április 9-10. között e-mailben tájékoztatják a pályázókat iskolájukon keresztül is.

A díjazott versek közül a legjobbakat neves színészek, előadók szavalják el a 2018. április 11-én 9 órakor kezdődő költészet napi ünnepségen a Vaszary János Általános Iskola tornatermében, amelyre a díjazottak mellett az összes pályázót  és családjukat, valamint minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

A tervek között szerepel, hogy a beérkezett versek közül április elejétől naponta egy alkotás hallható legyen a Forrás Rádió reggeli műsorában.

A szervezők kérik a tisztelt pedagógusokat, ösztönözzék a tanulókat, hogy minél több gyermekvers szülessen városunkban,  melyekkel a költészet napi  ünnepség egyedi és méltó rendezvénnyé válik majd.

 

Várjuk a műveket! Számítunk a kollégák segítő együttműködésére!

Varga Edit

intézményvezető